Spaceworld 1997 Legend of Zelda: Ocarina of Time opnieuw gemaakt door fans

Spaceworld 1997 Legend of Zelda: Ocarina of Time opnieuw gemaakt door fans

Nintendo-fans behoren tot de meest creatieve fans op aarde. Dit kan van alles zijn, maar fangames en recreaties krijgen meestal de meeste aandacht.

Het laatste voorbeeld hiervan is geen uitzondering, want het is een bètaversie van een recreatie van de Nintendo Spaceworld 1997-demo van Legend of Zelda: Ocarina of Time. Het doel van het project is om de 3 gameplay-“tours” na te bootsen die beschikbaar waren in de originele demo.

video
play-rounded-fill

Spaceworld ‘97 Experience

Voor het project, dat Ocarina of Time – Spaceworld ’97 Experience heet, werd een bètaversie uitgebracht om zowel de verjaardag van de game als Spaceworld 1997 te vieren. Spaceworld was Nintendo’s jaarlijkse expo, die ze in Japan hielden om videogamesoftware te demonstreren en hardware van 1989 tot 2001.

Vanwege de noodzaak om sommige delen van de demo samen te voegen, is het niet “100% nauwkeurig”, maar het is opgenomen op originele hardware.

Er zit echter veel nauwkeurigheid in, dankzij delen van de originele demo die te vinden zijn op een dev-cartridge van F-Zero X, en materiaal dat berucht is geworden omdat het de “gigaleak” wordt genoemd.

Ad