Square Enix – Meer remakes in HD-2D

Square Enix – Meer remakes in HD-2D

Square Enix onthulde eerder deze maand dat het de iconische SNES JRPG Live A Live zou doen herleven in de “HD-2D” grafische stijl die populair werd door het verrassende succes Octopath Traveler.

Het blijkt dat Live A Live mogelijk de voorloper is van extra SNES-remakes in hetzelfde HD-2D-ontwerp van Square. Tijdens een Square Enix Radio Show maakten de makers van Triangle Strategy, de andere HD-2D-game van Square, bekend dat Yosuka Matsuda, president van het bedrijf, had gevraagd om meer SNES-titels van het bedrijf in HD-2D te maken, waarbij Live A Live werd gekozen als de eerste game voor het nieuwe programma.

Meer HD-2D op komst

De opmerkingen van producent Tomoya Asano over dit streven zijn hieronder in het Engels vertaald, met dank aan VGC:

“De president vroeg ons om meer gebruik te maken van HD-2D, daarom begonnen we na te denken over remakes van eerdere games”, zegt producer Tomoya Asano. Dus hebben we een lijst met mogelijke titels samengesteld, overwogen welke in HD-2D zouden kunnen worden gemaakt, en deze aan de president gepresenteerd.

[De lijst bevatte] Super Famicom-games uitgegeven door Square en Enix — games die acceptabel waren voor HD-2D, games die dat niet waren en games die moeilijk te spelen waren, zoals mahjong-games.

We hebben ze allemaal op een rij gezet en de casus gepresenteerd dat Live A Live de beste optie was. ActRaiser behaalde de tweede plaats.”

Zoals sommigen zich misschien herinneren, is ActRaiser Renaissance onlangs opnieuw gemasterd, maar de esthetiek kwam niet helemaal overeen met wat fans zijn gaan kennen als HD-2D. Het is onduidelijk of dit project zal doorgaan met andere klassieke Square Enix-games uit het SNES-tijdperk. We houden u op de hoogte wanneer er aanvullende informatie beschikbaar komt.