Super Mario 64 verzegeld exemplaar verkocht voor 1,5 miljoen dollar

Super Mario 64 verzegeld exemplaar verkocht voor 1,5 miljoen dollar

De prijzen van retro-videogames zijn gestegen. geruime tijd. Ondanks de prijsstijging bleef de vraag om ze te kopen grotendeels gelijk. Dit heeft geresulteerd in een situatie waarin prijsopdrijving meer opvalt of, in het geval van een game die meer dan 20 jaar geleden is uitgebracht, ze voor zeer abnormale prijzen zijn verkocht.

Heritage Auctions

Het populaire veilinghuis Heritage Auctions heeft onlangs een veiling afgesloten van een verzegeld exemplaar van Super Mario 64. Het verzegelde exemplaar was zelfs in zo’n geweldige staat dat de WataGames het een 9,8 gaven op hun schaal.

Er zijn minder dan 5 verzegelde exemplaren van dit spel in deze staat, en het resulteerde in de verkoop van het exemplaar in de veiling voor $ 1.500.000.

Records worden keer op keer verbroken

Deze prijs heeft een nieuw record gebroken voor een enkele videogameveiling. Verbazingwekkend genoeg was de vorige recordhouder daar nog maar een paar dagen geleden in geslaagd. Op 9 juli werd een zeldzaam exemplaar van The Legend Of Zelda op de NES verkocht voor $ 870.000.

De recordhouder van daarvoor was een NES-exemplaar van Super Mario Bros dat in april werd verkocht voor $ 660.000.

Kortom, wees je ervan bewust dat het decennialang behouden van een spel in perfecte staat iets kan betekenen. En als iemand die al zijn oude consoles en games heeft afgeschaft, doe dat alsjeblieft niet … want het kan je op de lange termijn iets buitengewoons opleveren.