Super Mario RPG director – Zou Mario RPG 2 als zijn laatste spel willen maken

Super Mario RPG director – Zou Mario RPG 2 als zijn laatste spel willen maken

Chihiro Fujioka heeft een lange geschiedenis in de productie van games, waaronder rollen als regisseur van Super Mario RPG en mede-oprichter van AlphaDream, het bedrijf dat de Mario & Luigi-titels heeft gemaakt. Hoewel AlphaDream niet langer actief is, is Fujioka nog steeds actief.

Tijdens een recent interview met het YouTube-kanaal MinnMax gaf Fujioka zelfs aan van plan te zijn Super Mario RPG 2 als zijn laatste game te regisseren.

Chihiro Fujioka wil Mario RPG 2 maken

“Ja, ik zou er zeker een willen maken,” merkte Fujioka op over een mogelijke Super Mario RPG 2, volgens een MinnMax-vertaling.

Ik heb mijn hele carrière aan een aantal games gewerkt, en als het enigszins haalbaar is, zou ik willen dat mijn laatste een andere Mario RPG-titel wordt. Ik hou van Mario & Luigi, maar ik zou willen terugkeren en een Mario-RPG willen bouwen waarin je Mario gewoon bestuurt.’ Fujioka hield zijn verhalende ideeën ‘verborgen’ toen hem werd gevraagd of hij die had. Natuurlijk, want Super Mario RPG was een samenwerking tussen Nintendo en Square, zal Fujioka Square Enix moeten benaderen om dit project op gang te krijgen.

video
play-rounded-fill

Het hele interview is het beluisteren waard, aangezien Fujioka de ontwikkeling van Super Mario RPG bespreekt, zijn tijd bij AlphaDream en het spelen met componist Nobuo Uematsu in hun band de Earthbound Papas.

Ad