Tencent niet van plan Ubisoft te kopen, maar investeert flink

Tencent niet van plan Ubisoft te kopen, maar investeert flink

Stephen Totilo, een verslaggever voor Axios, zei dat de geruchten dat Tencent de Franse ontwikkelaar en uitgever Ubisoft wil kopen niet waar zijn.

Tencent is erg geïnteresseerd in Ubisoft, maar wil het bedrijf niet kopen. In plaats daarvan zal het Chinese bedrijf veel geld in Ubisoft steken. Tencent bezit nu 49,9% van Guillemot Bros, het bedrijf dat wordt gerund door de mede-oprichters van Ubisoft en het grootste belang heeft in Ubisoft. Tencent stopte ongeveer € 300 miljoen in, maar ze krijgen geen zetels in het bestuur.

Stephen Totilo verduidelijkt

Tencent is NIET van plan Ubisoft te kopen. Maar het steekt veel geld in het bedrijf. Het heeft zojuist een nieuwe investering van € 300 miljoen ($ 300 miljoen) aangekondigd, waarmee het een belang van 49,9% krijgt in Guillemot Bros, het bedrijf dat wordt gerund door de medeoprichters van Ubisoft en dat het grootste deel van Ubisoft bezit.

Tencent zal geen zetel in de raad van bestuur van beide bedrijven hebben, maar het kan zijn belang in Ubisoft verhogen tot 9,99% en kan zijn aandelen gedurende vijf jaar niet verkopen. Ook het verstrekken van een lening aan Groot-Brittannië om zijn schulden af ​​te betalen.

Tencent brengt “verschillende” AAA-games van Ubisoft naar mobiele apparaten en pc’s in China.

Guillemot Bros. kan nu 29,9% van Ubisoft bezitten. In combinatie met het overeengekomen plafond van Tencent zouden de twee groepen het grootste deel van de aandelen van Ubisoft kunnen bezitten. De familie Guillemot en Tencent zouden nog steeds de controle over het bestuur hebben, voor zover ik weet, maar ze zouden geen vetorecht hebben.