The Game Awards 2022 – Eerste keer in 3 jaar, het publiek keert terug

The Game Awards 2022 –  Eerste keer in 3 jaar, het publiek keert terug

Bijna alles in de videogame-industrie is veranderd vanwege de pandemie van het coronavirus. Zelfs The Game Awards hadden ermee te maken. De pandemie heeft er nooit toe geleid dat The Game Awards een jaar hebben overgeslagen, maar het heeft mensen er wel een paar jaar van weerhouden om naar de show te gaan.

Dat gaat echter veranderen. Geoff Keighley zei al dat The Game Awards op 8 december zouden plaatsvinden, maar vandaag maakte hij bekend dat het publiek voor het eerst in drie jaar weer voor de show wordt uitgenodigd. Je kunt zelfs tickets kopen vanaf 1 november.

Over de Game Awards

De Game Awards eren creatieve en technische uitmuntendheid in de videogame-industrie over de hele wereld.

Ze brengen een breed scala aan game-ontwikkelaars, gamespelers en beroemde mensen uit de popcultuur samen om gaming te vieren en te promoten als de meest meeslepende, uitdagende en inspirerende vorm van entertainment. Ze proberen eer te bewijzen aan mensen die de gemeenschap beter maken en een stem geven aan mensen die de toekomst van het medium vertegenwoordigen.

Geoff Keighley is de gastheer en maker

Geoff Keighley, een media-ondernemer, startte de Game Awards in 2014. Hij is ook gastheer en stelt de show samen.

In de afgelopen 20 jaar heeft Keighley gewerkt als journalist, presentator en producent van videogameshows op print, tv en online platforms.

Keighley is vooral bekend van zijn werk voor Entertainment Weekly, Spike TV, G4 en YouTube, evenals van zijn serie ‘The Final Hours’-verhalen over hoe videogames achter de schermen worden gemaakt. Geoff is momenteel ook verantwoordelijk voor het maken van het “Opening Night Live”-programma voor gamescom.