TimeSplitters studio hervormd met originele oprichters

TimeSplitters studio hervormd met originele oprichters

De oprichters van Free Radical Design zijn samengekomen om een ​​nieuwe Deep Silver-studio te starten en werken eraan om de veelgeprezen Timesplitters-serie weer tot leven te brengen. Ja, je leest het goed!

Het team wordt geleid door de legendarische Rare-ontwikkelaars Steve Ellis en David Doak, die beiden aan GoldenEye 007 voor de Nintendo 64 hebben gewerkt.

Er volgt nog meer …

Deep Silver Studios zegt dat er nog niet is gewerkt aan een nieuw spel in de serie, maar ze zullen fans updaten zodra ze meer informatie hebben om te delen.

Maar verdomme TimeSplitters! Voor degenen die niet weten dat TimeSplitters 2 een van mijn favoriete shooters was (en ongeveer 20 jaar oud is).

Over TimeSplitters 2

Een first-person shoot-’em-up boordevol wapens, granaten en schroeiende explosies om de gecombineerde kracht van een jaar aan Hollywood-actiefilms te schande te maken. Het doel: de homo sapiens-hatende aliens (de gelijknamige TimeSplitters) dwarsbomen door de kristallen te stelen die hun tijdportaal aandrijven. Het echte doel: vul je gezicht met een glimlach terwijl je schiet en puzzel je een weg door tien monsterlijke levels boordevol vijanden.

Terwijl de TimeSplitters in en uit de geschiedenis duiken om hun sinistere plan uit te voeren, wordt elk niveau in een andere tijdsperiode geplaatst. Verwacht te worden gesleept van het moderne Siberië, waar zombies op de loer liggen onder een kolossaal damcomplex, naar een 24e-eeuwse robotfabriek, uitgedost in een complex metalen landschap en bezaaid met missie-dwarsbomen, futuristische schilden – en verder.

Terwijl intelligente missies en stealth wijdverbreid zijn in TimeSplitters 2 – draai hier een schakelaar, kruip daar langs een beveiligingscamera, zoek en verzamel het tijdkristal – het zijn vliegende kogels die de echte ruggengraat van het spel vormen. Sluipschuttersgeweren, vlammenwerpers, plasma-autorifles, Electro Tools met bouten die angstaanjagend tegen muren en landschappen springen … het hanteren van deze monsters en het nivelleren van golf op golf van slechteriken is geweldig leuk.

Het perfect gespeelde spel wordt overgedragen naar een van de beste multiplayer-modi van de Nintendo GameCube. Geef maximaal drie van je vrienden wat voor in 16 uitgestrekte arena’s, met Deathmatch, Capture-The-Bag en Last Stand, slechts drie van de vele aangeboden modi. Je kunt alles aanpassen, van gamesnelheid tot achtergrondmuziek – en, ongelooflijk, zelfs je eigen levels ontwerpen en opslaan met de ingebouwde Mapmaker. Nieuwe personages, minigames, cheats en meer wachten om ontgrendeld te worden door aanhoudend spel – maar we garanderen dat je zo’n impuls niet nodig zult hebben om nog steeds vijanden uit elkaar te scheuren om 4 uur ‘s ochtends.

TimeSplitters 2 leverde een bijna foutloos spervuur ​​van slechteriken en kogels.