Tokyo Game Show Organizer – Waarom Satoru Iwata werd verbannen

Tokyo Game Show Organizer – Waarom Satoru Iwata werd verbannen

Hobbonichi publiceerde een interview met Junpei Furuhata, de adjunct-redacteur van Nikkei Cross Trend, om het Iwata-san-boek te promoten.

In 2005 maakte Furuhata deel uit van het organisatiecomité van de Tokyo Game Show. Hij nodigde laat Nintendo-president Satoru Iwata uit om een ​​keynote speech te geven. Het was tijdens die keynote speech dat Iwata de wereld onverwacht verraste door de Wii aan te kondigen, in die tijd ook bekend als Project Revolution. Furuhata werd in het donker gehouden over de “sluwe plannen” van Iwata. Vanaf dat moment was Iwata feitelijk uitgesloten van het houden van keynote-toespraken op de Tokyo Game Show, om te voorkomen dat andere sprekers overstuur raakten door het verliezen van de aandacht.

Het Iwata-verbod

Vroeger was Nikkei BP een gezamenlijke sponsor van (Tokyo Game Show), dus ik was op dat moment betrokken bij het management van Tokyo Game Show. Het was 2005 en de Nintendo DS verkocht goed, dus besloten we de overleden Nintendo-president Satoru Iwata te vragen een keynote-speech te houden. We wilden dat Nintendo zou praten over de toekomst van videogames.

Natuurlijk zou Nintendo de eerste zijn die de keynote speech hield, gevolgd door Microsoft. Ik moest beide bedrijven smeken om aan boord te gaan.

Aangezien ik de presentator was, ontving ik de presentatiedia’s vóór de toespraak. Maar in die tijd repeteerden de sprekers nooit voor de eigenlijke toespraak, omdat iedereen de ruwe staat van de videogamebranche kende.

En zo begon de keynote speech. Iwata-san kondigde abrupt de Wii aan (codenaam Revolution op dat moment). Het publiek gaf een daverend applaus en de buitenlanders floot van opwinding. Aan de andere kant bevroor de Japanse game-mediajournalisten letterlijk, hahaha.

Hoewel de game-industrie zich ervan bewust was dat Nintendo een nieuwe gameconsole zou uitbrengen, verwachtte niemand dat deze op de Tokyo Game Show zou worden aangekondigd. Maar hij was het, Iwata-san, die de Wii-afstandsbediening helemaal zelf verklaarde, terwijl hij hem in de lucht zwaaide. Het was zo indrukwekkend dat het een populair onderwerp op straat werd.
Hoe dan ook, hij hield ons allemaal perfect voor de gek tot de dag van Tokyo Game Show. Dus toen het de beurt van de Microsoft-vertegenwoordiger was om te spreken, vertelde hij me: “Iwata-san is sluw”. Ik zei,

“Nee, dat wist ik helemaal niet. Sorry daarvoor. ”Hahaha.
Enkele ogenblikken later zei Iwata-san op de NicoNico-uitzending: “Sorry daarvoor, ik vond het de perfecte timing”.

Vanaf dat moment hebben we Iwata-san nooit meer gevraagd om een ​​keynote speech te houden. Eigenlijk zouden we hem graag laten spreken, maar er zijn mensen die problemen zullen veroorzaken. Hahaha. 

Ik denk dat Iwata-san een dapper persoon was die dingen kon doen zonder een ooglid te slaan. Hij besliste alles, hij ging door met zijn beslissing en kondigde het aan. Het was een enorme impact. De overleden Nintendo-president Iwata-san legde het gewoon zelf uit,

Ad