Ubisoft – Als E3 2023 plaatsvindt, zal het aanwezig zijn

Ubisoft – Als E3 2023 plaatsvindt, zal het aanwezig zijn

E3 2023 lijkt geannuleerd te worden. Ubisoft is een van de bedrijven die interesse heeft getoond om aanwezig te zijn, maar het is uiterst onwaarschijnlijk dat het bedrijf in staat zal zijn om het volledige evenement alleen te organiseren. Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, sprak onlangs de investeerders van het bedrijf toe en verklaarde het volgende:

“Als E3 plaatsvindt, zullen we er zijn en zullen we veel dingen te presenteren hebben.”

ReedPop was het bedrijf dat E3 2023 organiseerde in de hoop dat ze iets van de oude glorie van het evenement zouden kunnen herstellen.

Over E3 2023

De Electronic Entertainment Expo (E3) 2023 gaat toch door, ondanks dat Microsoft, Sony en Nintendo de display zouden missen en de topbaas bij Ubisoft onzeker lijkt. E3 2023 is “op volle kracht vooruit”, aldus de president van de nieuwe organisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement, en het ligt op schema om zoals oorspronkelijk gepland in juni plaats te vinden.

Volgens wat Lance Fensterman tegen The Verge zei: “E3 gaat met volle kracht vooruit en we zijn verheugd over de geboekte vooruitgang en de deelname van de gemeenschap. Zoals we geverifieerde exposanten hebben, zijn we naar voren om meer informatie met u te delen terwijl de details verder worden gladgestreken en deelnemers hun eigen specifieke plannen voorbereiden.”

Fensterman vervolgde door te zeggen dat als het gaat om de andere evenementen van ReedPop, het bedrijf de aanwezigen vaak pas veel dichter bij de geplande tijd van het evenement onthult. Aan de andere kant, volgens de functionaris die met The Verge sprak, zal de organisatie “onze manier van doen veranderen naar de E3-methode als we kunnen.” Dit zou erop wijzen dat ReedPop zich klaarmaakt om de deelnemers vrij snel bekend te maken, wat consistent is met een andere aanname van Fensterman, die zei dat ReedPop “de komende weken nieuws zal hebben over enkele van de opwindende nieuwe toevoegingen aan de geremasterde E3 2023.”

ReedPop maakt deze opmerking naar aanleiding van opmerkingen van Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, eerder deze week tijdens een inkomensoproep, waarin hij de E3 eerder als een “als” dan als een “zeker” beschreef. Voordien ging het gerucht door IGN dat Nintendo, Sony en Microsoft niet aanwezig zouden zijn op de E3.

De E3 keert terug naar het Los Angeles Convention Center voor live-evenementen van 13-16 juni 2023, na een onderbreking van de live-evenementen van de afgelopen drie jaar.

Deze keer biedt de conventie verschillende secties en dagen voor industrie- en consumentenactiviteiten. Geoff Keighley’s Summer Game Fest begint ondertussen op 8 juni en Microsoft heeft de hele zomer een soort presentatie in Los Angeles gehouden.