Ultra 64 Controller + Development Kit

Ultra 64 Controller + Development Kit

Hard4Games heeft een interessante video geüpload met meer informatie over de Ultra 64, het prototype Nintendo 64 dat we nog nooit eerder hebben gehad.

In de video krijgen we een kijkje in de Ultra 64-controller, die nog nooit eerder is uitgebracht. We krijgen ook een kijkje in de ontwikkelomgeving van de Ultra 64, waartoe alleen ontwikkelaars toegang hadden.

video
play-rounded-fill

Ultra 64 bevindingen

Ze presenteren een ULTRA ZELDZAME (woordspeling bedoelde) Ultra 64-controller. Voordat Nintendo overschakelde naar de naam Nintendo 64, stond hun 64-bits machine bekend als de Ultra 64. Dankzij Shane Battye laten we de controller en een Ultra 64-ontwikkelomgeving zien.

Over de Ultra 64

De Nintendo 64, N64, heette in het begin van de ontwikkelings- en aankondigingsfase de codenaam ‘Project Reality’, de machine stond bekend om een ​​korte periode onder een andere naam die alles behalve vergeten is: de Ultra 64.

Het was logisch om de opvolgingslijn van het originele Nintendo Entertainment System tot een meer “Super” aangedreven variëteit te volgen, tot het punt dat er in Japan zelfs sprake was geweest van het noemen van de “Ultra Famicom”.

Voordat de release echter plaatsvond, besloot Nintendo de “Ultra” helemaal van de naam te schrappen en de nieuwe console wereldwijd te merken als de Nintendo 64.

Hoewel wat we nu kennen als de Nintendo 64 bekend stond als de Ultra 64, veranderde dat in de loop van de tijd wel een beetje. Omdat de 64DD ook door veel mensen werd aangeduid als Ultra 64.

Maar in feite is de 64DD een perifeer magnetisch schijfstation voor de Nintendo 64-gameconsole die is ontwikkeld door Nintendo. Het werd oorspronkelijk aangekondigd in 1995, voorafgaand aan de lancering van de Nintendo 64 in 1996, en na talloze vertragingen werd het uiteindelijk pas op 1 december 1999 in Japan vrijgegeven. De “64” verwijst zowel naar de Nintendo 64-console als naar de 64 MB opslagcapaciteit van de schijven , de “DD” staat voor “disk drive” of “dynamic drive”.

In feite is de 64DD er nooit echt van afgekomen, maar deze moet niet worden verward met de Ultra 64 zelf.