Valve: Pro Controller best populair op Steam

Valve: Pro Controller best populair op Steam

Eerder dit jaar heeft Valve ondersteuning voor Steam-invoer toegevoegd voor de Nintendo Switch Pro Controller. Welnu, Valve heeft eerder een update over het gebruik van de Steam Controller gegeven.

Steam – Pro Controller

Volgens Valve is de Switch Pro Controller “behoorlijk populair voor een nieuw apparaat”. Bijna 500.000 spelers gebruiken de controller op Steam, wat “het zevende populairste controllertype op Steam” is.

De Switch Pro-controller is in 2017 aangekomen en spelers zijn meteen begonnen ze aan hun pc te koppelen. Op dat moment was de ondersteuning meestal beperkt tot basisherhaling van de Steam-input; wat betekent dat de gebruikersinterface niet overeenkwam met het fysieke apparaat en functies zoals motion control en rumble waren niet beschikbaar. In mei 2018 heeft een Steam-update de volledige functieset van het apparaat ingeschakeld, overeenkomende illustraties in de gebruikersinterface toegevoegd en de algehele ervaring verbeterd.

Het resultaat was een versnelling in registraties van Switch Pro-controller en een stijging tot het zevende meest populaire controllertype op Steam.

Ad