Voormalige ontwikkelaar van Retro Studios – Donkey Kong Country Returns-oorsprongsverhaal

Voormalige ontwikkelaar van Retro Studios – Donkey Kong Country Returns-oorsprongsverhaal

Donkey Kong Country Returns werd in 2010 uitgebracht voor de Wii en markeerde de terugkeer van de Donkey Kong Country-serie na meer dan 10 jaar sinds de SNES-titels.

Ontwikkeld door Retro Studios, voormalig ontwikkelaar bij het bedrijf Bryan Walker, ging onlangs met KIWI TALKZ om tafel zitten voor een interview waarin hij een groot aantal gerelateerde onderwerpen besprak, waaronder de oorsprong van de geliefde 2D-kant- scrollende platformer opvolger.

Bryan Walkers DKC-verhaal

Bryan Walker was Senior Producer voor zowel Metroid Prime 2 als 3 en trad toe tot het bedrijf na het succes van Metroid Prime 1. Retro Studios voelde zich een beetje “franchisemoeheid” ergens na de lancering van Metroid Prime 2 in 2004 en benaderde Nintendo met interesse in het ontwikkelen van een spel met behulp van de Donkey Kong Country IP.

Satoru Iwata, destijds president van Nintendo, schoof het idee terzijde en vroeg om een ​​derde inzending in de Metroid Prime-serie als hardware-showcase voor de toen aankomende Wii- en Wiimote-bewegingscontroller. Ongeveer drie jaar later, nadat de threequel op de markt kwam, kreeg Retro’s DK-project groen licht en begon de ontwikkeling van wat uiteindelijk de Donkey Kong Country Returns zou worden die we kennen en waar we van houden.

Van het ontwikkelen van drie ruige first-person shooters naar de kleurrijkere en gezinsvriendelijkere wereld van Donkey Kong was een beetje schokkend. Walker (Senior Director of Development), haalde herinneringen op over hoe sommige palmbomen in originele kunstmodellen voor DKCR veel meer leken op iets “nors, donker, scherp en dreigend” dat je zou vinden in Metroid Prime. Maar na “de verzadiging te hebben verhoogd, wat vervorming, wat chibi, wat eigenzinnigheid toe te voegen”, was Retro in staat om snel en soepel over te gaan naar de noodzakelijke nieuwe stijl.

Shigeru Miyamoto, maker van zowel de Donkey Kong- als de Super Mario-serie, was volgens Walker een “waardevolle hulpbron” voor het ontwikkelingsteam en gaf “feedback, begeleiding en mentorschap” over het project. Na hun pitchmeeting met hem in Kyoto, Japan, zei Miyamoto naar verluidt in het Engels: ‘Alstublieft, zorg voor DK. Hij is mijn vriend.’

Bryan Walker is momenteel de hoofdproducent van Deck Nine Games en je kunt het volledige interview hier lezen;

video

Het bevat hoe hij ooit racete met wijlen Satoru Iwata in een online testsessie voor Mario Kart 7

Donkey Kong Country Tropical Freeze, het vervolg op Donkey Kong Country Returns, is nu beschikbaar voor Nintendo Switch en Metroid Prime 4 is momenteel in ontwikkeling bij Retro Studios.

Ad