Voormalige Telltale-medewerker klaagt bedrijf aan

Voormalige Telltale-medewerker klaagt bedrijf aan

Helaas zullen de ellende van Telltale gewoon niet eindigen. Telltale Games is aangeklaagd door een voormalige werknemer die was ontslagen door de recente acties van het bedrijf.

Volgens Polygon werd een class-action rechtszaak aangeklaagd door Vernie Roberts “namens zichzelf en zijn mede ontslagen werknemers”.

Van de voormalig werknemer

Roberts zegt dat Telltale de werknemers “zonder reden” heeft ontslagen en zonder enige “voorafgaande schriftelijke kennisgeving zoals vereist door de WARN-wet”. De WARN-wet of de wet inzake aanpassing van werknemers en omscholing meldt dat “de meeste bedrijven met ten minste 100 voltijdwerknemers werknemers 60 dagen van tevoren op de hoogte moeten stellen van fabriekssluitingen of massale ontslagen”.

Wat betreft de definitie van een “massaontslag”, zegt de wet dat het “een vermindering is van 50 of meer werknemers binnen een periode van 30 dagen (als het totaal ten minste een derde van het personeel van het bedrijf omvat), of een ontslag van 500 of meer werknemers “.

Meer inzicht in klachten

Polygon legde meer uit over de klacht van Roberts en zei dat “de totale ontslagen bij Telltale ongeveer 275 werknemers bedragen. Het cijfer lijkt de ontslagen te omvatten die plaatsvonden op 21 september, waarvan de mediaberichten gekoppeld zijn aan ongeveer 250 personen, evenals het skeletpersoneel van 25 dat in de studio blijft terwijl het operaties afronden. Telltale heeft de werknemers opgezegd zonder enige opzegging, volgens de klacht “.

Volgens Polygon zal het niet gemakkelijk zijn voor Telltale om zichzelf te verdedigen. Er is één fout in de WARN-wet die ze kunnen gebruiken om zichzelf te verdedigen, maar er is een valstrik. Californië heeft zijn eigen versie van de WARN-wet. Deze versie sluit “zakelijke omstandigheden” niet uit, en Telltale is gevestigd in Californië.

Het lijkt erop dat het lot van Telltale erg grimmig wordt, wat ook betekent dat de toekomst van de franchises en licenties waar ze aan werken in gevaar komt. Zoujeu Telltale games missen als het bedrijf zou ophouden te bestaan?

Ad