Wholesome Direct 2022 – Veel Wholesome Games op komst

Wholesome Direct 2022 – Veel Wholesome Games op komst

Als onderdeel van het Summer Games Fest en IGN’s Summer of Gaming is er een “Wholesome Direct” uitgevoerd, inclusief 100 gametrailers rond “gezonde games”.

video
play-rounded-fill

Wholesome Direct 2022 titels

Er is bevestigd dat veel titels tijdens deze direct naar Switch komen, evenals de huidige systemen in het algemeen. Dit bevat games van bekende Indie-makers zoals Playtonic’s Lil’ Gator Game, evenals enkele fascinerende nieuwelingen zoals Cuddling Raccoons Studio’s Paper Mario-geïnspireerde Paper Animal RPG.

Er waren ook nieuwe teasers en updates voor eerder aangekondigde Switch-titels zoals Ooblets en Cassette Beasts.

Over gezonde spellen

Wholesome Games is een Twitter-groep die ontstond toen de onafhankelijke gamemaker Matthew Taylor games begon te selecteren op basis van zijn gevoel voor warmte, mededogen en gezelligheid. De groep is nu uitgebreid tot meer dan 500.000 leden via Twitter, Discord, TikTok, YouTube en Instagram.

Waarom?

Een van de doelstellingen van Wholesome Games is om invloed uit te oefenen op de manier waarop we denken over welke games serieus worden genomen. Jarenlang waren de meest geprezen games die met de donkerste thema’s en grimmigste representaties van de werkelijkheid, maar er is ook een heel universum van optimistische videogames met diepe verhalen, inventieve gameplay en prachtige graphics en muziek. We willen deel uitmaken van het demonstreren van de verscheidenheid aan ervaringen die games kunnen bieden aan gamers.

Wat definieert een “gezond” spel?

Dat is allemaal aan jou! Het is subjectief en we gaan niet anders doen alsof. Iets wat we altijd in gedachten hebben gehouden, is dat wat voor de een gezond lijkt, voor de ander misschien niet gezond lijkt.

Is het gezond als een game leuk en comfortabel is, maar schadelijke stereotypen bevat? Nee, zeggen wij! Is het ongezond als een spel gewelddadig is, maar het geweld erop gericht is een onderdrukker omver te werpen? Nee, zeggen wij! De gedachten van onze curator zijn eenvoudig dat: meningen van één groep.

Het onderwerp wat een game gezond maakt, komt vaak naar voren in onze community, en hoewel er af en toe gemeenschappelijke thema’s naar voren komen uit dergelijke discussies, zijn we van mening dat het de dialoog devalueert om te beweren dat er ooit een grondige definitieve oplossing zal zijn.

Ad