Wii Sports, Barbie Fashion Designer en meer – 2023 World Video Game Hall of Fame

Wii Sports, Barbie Fashion Designer en meer – 2023 World Video Game Hall of Fame

Samenvatting:

De World Video Game Hall of Fame heeft zijn nieuwe inductees voor 2023 aangekondigd, waaronder vier iconische titels: Wii Sports, Barbie Fashion Designer, Computer Space en The Last of Us. Deze games zijn geselecteerd op basis van hun innovatie, invloed en levensduur, evenals het advies van experts in de game-industrie en wetenschappers in de geschiedenis van videogames.

We zullen de kenmerken en het belang van de geselecteerde spellen onderzoeken, evenals de controverses en kritiek op het selectieproces. We zullen ook stilstaan ​​bij de aanwezigheid van Nintendo in de World Video Game Hall of Fame, de rol van het Strong-museum bij het bewaren van de gamegeschiedenis en de toekomst van videogames en de Hall of Fame.


Definitie en geschiedenis van de World Video Game Hall of Fame

De World Video Game Hall of Fame is een initiatief van het Strong National Museum of Play in Rochester, New York, met als doel de beste videogames aller tijden te erkennen en eren. Het werd opgericht in 2015 en heeft sindsdien verschillende iconische titels geïntroduceerd, waaronder Tetris, Pac-Man en Grand Theft Auto III. De Hall of Fame erkent games die een aanzienlijke impact hebben gehad op de game-industrie en -cultuur, en die de tand des tijds hebben doorstaan ​​in termen van populariteit en relevantie.

Belang van de aankondiging van de inductees voor 2023

De aankondiging van de inductees voor 2023 is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste voegt het vier nieuwe games toe aan de groeiende lijst van iconische titels van de Hall of Fame, die elk een stempel hebben gedrukt op de game-industrie en -cultuur. Ten tweede benadrukt het de diversiteit van de game-industrie, met games die verschillende genres, platforms en demografische categorieën vertegenwoordigen. Ten derde leidt het tot debatten en discussies tussen gamers en wetenschappers over de criteria en controverses.

De inductees van 2023

1. Wii Sports

Wii Sports is een sportsimulatiespel dat in 2006 werd uitgebracht voor het Nintendo Wii-systeem. Het bevat vijf verschillende sporten: tennis, honkbal, bowlen, golf en boksen. De game maakt gebruik van de Wii-afstandsbediening, waarmee spelers de acties van echte sporten kunnen nabootsen. De besturing van de game is intuïtief en toegankelijk, waardoor het een hit is onder zowel casual als hardcore gamers.

Wii Sports wordt algemeen beschouwd als een revolutionair spel dat bewegingsgestuurd gamen populair heeft gemaakt. Het was een vlaggenschiptitel voor de Nintendo Wii, waarvan wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren zijn verkocht. Het succes van de game maakte de weg vrij voor andere bewegingsgestuurde games, zoals Kinect Sports en PlayStation Move. Wii Sports introduceerde ook een nieuw publiek in gaming, waaronder oudere volwassenen en gezinnen, die zich aangetrokken voelden tot de eenvoudige en leuke gameplay.

2. Barbie Fashion Designer

Barbie Fashion Designer is een modeontwerpspel dat in 1996 voor pc werd uitgebracht. Hiermee kunnen spelers hun eigen kleding en accessoires voor Barbie-poppen ontwerpen en maken. De game was een commercieel succes en er werden binnen de eerste maand na uitgave meer dan 600.000 exemplaren van verkocht. Het werd ook geprezen om zijn educatieve waarde, omdat het de creativiteit en ontwerpvaardigheden van jonge meisjes aanmoedigde.

Barbie Fashion Designer valt op omdat het een van de weinige games was die zich richtte op een vrouwelijk publiek in de jaren negentig, een tijd waarin de game-industrie werd gedomineerd door op mannen gerichte games. Het succes van de game bewees dat er een markt was voor games voor meisjes en vrouwen, en maakte de weg vrij voor andere op vrouwen gerichte games, zoals Nancy Drew en The Sims.

3. Computer Space

Computer Space is een arcadespel met ruimtethema dat in 1971 werd uitgebracht door Nutting Associates. Het is opmerkelijk omdat het het eerste commercieel verkochte arcadespel was, enkele maanden voor Pong. De graphics en gameplay van de game waren revolutionair voor hun tijd, omdat ze waren gebaseerd op de mainframecomputertechnologie van de jaren zestig.

Computer Space is een spel dat zowel zijn tijd vooruit als een product van zijn tijd is. Het baanbrekende gebruik van computertechnologie legde de basis voor de arcade- en videogame-industrie, die sindsdien is geëvolueerd tot miljardenindustrieën met geavanceerde technologieën en diverse genres. De simplistische gameplay en graphics van de game staan ​​echter in schril contrast met moderne games, die vaak filmisch en meeslepend zijn.

4. The Last of Us

The Last of Us is een post-apocalyptische actie-avonturengame die in 2013 werd uitgebracht voor de PlayStation 3. Het volgt het verhaal van Joel en Ellie, twee overlevenden van een schimmelpandemie die het grootste deel van de mensheid heeft uitgeroeid. Het verhaal van de game wordt geprezen om zijn diepgang, emotie en morele ambiguïteit, evenals de weergave van personages die complex en herkenbaar zijn.

The Last of Us wordt beschouwd als een van de beste games aller tijden en heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn gameplay, verhalen vertellen en productiewaarde. Het heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht en heeft geleid tot een vervolg, The Last of Us Part II. Het succes van de game heeft ook invloed gehad op andere post-apocalyptische games, zoals Horizon Zero Dawn en Days Gone.

Selectieproces en criteria

Meningen en betrokkenheid van experts

Het selectieproces van de World Video Game Hall of Fame is gebaseerd op het advies van experts in de game-industrie en wetenschappers in de geschiedenis van videogames. Deze experts worden door museum Sterk geselecteerd op basis van hun kennis, ervaring en bijdragen op het gebied van gaming. Ze beoordelen de genomineerden en geven feedback over hun betekenis, invloed en innovatie.

Belang van innovatie, invloed en levensduur

De selectiecriteria voor de World Video Game Hall of Fame zijn gebaseerd op drie belangrijke factoren: innovatie, invloed en levensduur. Innovatie verwijst naar de originaliteit en creativiteit van de game, evenals het gebruik van nieuwe technologieën en gameplay-mechanismen. Invloed verwijst naar de impact van het spel op de game-industrie en -cultuur, evenals zijn rol bij het vormgeven van trends en genres. Levensduur verwijst naar de blijvende populariteit en relevantie van het spel, evenals het vermogen om de tand des tijds te doorstaan.

Controverses en kritiek op het selectieproces

Het selectieproces van de World Video Game Hall of Fame is onderhevig geweest aan controverses en kritiek, vooral met betrekking tot het gebrek aan transparantie en inclusiviteit. Sommige critici beweren dat de selectiecommissie een voorkeur heeft voor bepaalde games en platforms, en dat het kleinere en onafhankelijke games uitsluit die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de game-industrie. Anderen vinden dat de selectiecriteria te vaag en te subjectief zijn, en dat commercieel succes belangrijker is dan artistieke verdienste.

Nintendo Games in de World Video Game Hall of Fame

Overzicht van de bijdrage van Nintendo aan de game-industrie

Nintendo is een Japans videogamebedrijf dat al sinds de jaren 80 actief is in de game-industrie. Het staat bekend om zijn iconische gamefranchises, zoals Mario, Zelda en Pokemon, evenals zijn innovatieve hardware, zoals de Game Boy- en Wii-consoles. Nintendo heeft een grote invloed gehad op de game-industrie en -cultuur, en is een belangrijke speler geweest in de console-oorlogen tegen concurrenten als Sony en Microsoft.

Nintendo’s aanwezigheid in de Hall of Fame

Nintendo heeft verschillende games laten opnemen in de World Video Game Hall of Fame, waaronder Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Pokemon en nu Wii Sports. Deze games worden beschouwd als enkele van de meest iconische en invloedrijke games aller tijden en hebben een blijvende invloed gehad op de game-industrie en -cultuur. Het succes van Nintendo in de Eregalerij weerspiegelt zijn inzet voor innovatie, kwaliteit en toegankelijkheid in gaming.

Analyse van de impact van Nintendo op de gamecultuur en -trends

De impact van Nintendo op de gamecultuur en -trends is veelzijdig en verreikend. Het heeft gaming gepopulariseerd als een reguliere vorm van entertainment en heeft het gamingpubliek uitgebreid met een breder scala aan leeftijden, geslachten en achtergronden. Het heeft ook nieuwe gameplay-mechanica en -technologieën geïntroduceerd, zoals motion control en draagbare gaming, die de ontwikkeling van nieuwe games en platforms hebben beïnvloed. Tot slot heeft Nintendo een loyale fanbase gecreëerd die gepassioneerd en betrokken is bij zijn games, en die heeft bijgedragen aan het vormgeven van de game-industrie en -cultuur.

Het Strong Museum en de World Video Game Hall of Fame

Overzicht van het Strong museum en zijn rol in het bewaren van de gamegeschiedenis

Het Strong National Museum of Play is een museum in Rochester, New York, dat is gewijd aan de verkenning en het behoud van spel. Het bevat exposities over speelgoed, games en videogames en heeft een verzameling van meer dan 500.000 voorwerpen die met spelen te maken hebben. Het museum herbergt ook de World Video Game Hall of Fame, die de beste videogames aller tijden erkent en eren.

Aankomende tentoonstellingen en evenementen met betrekking tot de World Video Game Hall of Fame

Het Strong-museum heeft in de nabije toekomst verschillende spannende tentoonstellingen en evenementen met betrekking tot de World Video Game Hall of Fame. Op 30 juni opent het museum een ​​nieuwe permanente tentoonstellingsruimte gewijd aan de Hall of Fame-inductees. Deze tentoonstelling bevat interactieve displays, artefacten en verhalen over de games en hun impact op de gamegeschiedenis en -cultuur. Het museum organiseert ook een reeks evenementen en programma’s met betrekking tot de Eregalerij, waaronder lezingen door experts uit de industrie en game-ontwikkelaars, workshops over game-ontwerp en game-toernooien.

Conclusie

De World Video Game Hall of Fame is een prestigieuze instelling die de beste en meest invloedrijke videogames aller tijden erkent. Het selectieproces is gebaseerd op de mening van experts en criteria die de nadruk leggen op innovatie, invloed en een lange levensduur. Verschillende games van Nintendo zijn opgenomen in de Hall of Fame, een weerspiegeling van zijn belangrijke bijdrage aan de game-industrie en -cultuur. Het Strong National Museum of Play is een vitale instelling die de geschiedenis van het spel bewaart en viert, inclusief videogames, en er komen verschillende spannende tentoonstellingen en evenementen met betrekking tot de Hall of Fame aan. Over het algemeen spelen de World Video Game Hall of Fame en het Strong-museum een ​​belangrijke rol bij het vormgeven en behouden van de erfenis van videogames, en bij het inspireren en boeien van gamers van alle leeftijden en achtergronden.

Veelgestelde vragen
 • Hoeveel games worden er elk jaar opgenomen in de World Video Game Hall of Fame?
  • Het aantal games dat wordt opgenomen in de World Video Game Hall of Fame varieert elk jaar, afhankelijk van de beslissingen van de selectiecommissie. Doorgaans worden er elk jaar tussen de 2 en 6 games geïntroduceerd.
 • Kan iemand een game nomineren voor de World Video Game Hall of Fame?
  • De World Video Game Hall of Fame accepteert nominaties van iedereen, maar de uiteindelijke selecties worden gemaakt door de selectiecommissie op basis van hun deskundige meningen en criteria.
 • Wat zijn de voordelen van opname in de World Video Game Hall of Fame?
  • Opgenomen worden in de World Video Game Hall of Fame is een prestigieuze eer die de belangrijke bijdrage van een game aan de game-industrie en -cultuur erkent. Het kan ook de zichtbaarheid en populariteit van de game vergroten en kan leiden tot meer verkopen en erkenning voor de ontwikkelaars.
 • Hoe kom ik meer te weten over de World Video Game Hall of Fame en het Strong National Museum of Play?
  • U kunt de website van het Strong National Museum of Play bezoeken voor meer informatie over de World Video Game Hall of Fame en de tentoonstellingen, collecties en evenementen van het museum. U kunt het museum ook volgen op sociale media en u aanmelden voor hun nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en gebeurtenissen.