Winnende bieder van Nintendo PlayStation onthuld, plant gaming museum

Winnende bieder van Nintendo PlayStation onthuld, plant gaming museum

Het zeldzame prototype van de Nintendo PlayStation werd met succes geveild voor ongeveer $ 360.000 online. Destijds wisten we niet wie de console gescoord had, maar nu wordt hun identiteit onthuld.

Dieren houden van games

De nieuwe eigenaar van de Nintendo PlayStation is niemand minder dan Greg McLemore – de oprichter van Pets.com, een website uit de late jaren negentig.

McLemore is geen onbekende in de gamewereld, want hij heeft ook ongeveer 800 op munten werkende arcade-apparaten en ander antiek (bijv. consoles, tijdschriften) verzameld.

Het beste deel is dat McLemore ook niet van plan is zijn nieuwste toevoeging uit de buurt van publieke ogen te houden.

In een interview met Forbes verklaarde McLemore dat hij zijn hele verzameling plus het Nintendo PlayStation mee wilde nemen om een ​​permanent gamingmuseum op te richten:

Plant gaming museum

I’m looking to not have this machine just buried in a closet somewhere.

I’m interested in sharing my passion for gaming…One of my areas of focus is the evolution of gaming, including how earlier arcade games inspired video games and how early video games influenced later innovation. I believe the Nintendo PlayStation fits in well with this focus.”

Voor nu ben ik erg blij met zijn reactie, dus het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat dit prototype van Nintendo PlayStation in een aantal bekwame handen is.

Ad