WSJ – Microsoft open voor eigen titels op andere platformen

WSJ – Microsoft open voor eigen titels op andere platformen

Doorgaans kiezen bedrijven als Sony en Microsoft gezien ze een eigen console op de markt hebben gebracht ervoor om titels die ze zelf ontwikkelen exclusief te houden voor de eerder genoemde eigen console. Logisch toch?

Er leek daar nu in geval van Microsoft een wijziging in te komen De baas van de Xbox-divisie, Phil Spencer, feit is dat hij meer opties heeft gekregen van zijn superieuren om meer gamers aan te spreken.

Wacht … wat?!

Het Wall Street Journal  geeft aan dat Phil heeft laten weten dat dit ook betekent dat het mogelijk is om first party-titels van Microsoft ook naar andere platformen te brengen.

Het zal hierbij naar alle waarschijnlijkheid eerst omtrent andere mobielen apparaten zoals een smartphone of tablet gaan zijn, maar het leek er op dat ook first party games van Microsoft uiteindelijk voor de Nintendo Switch en PlayStation 4 uit zouden kunnen komen.

Onverwachte support or is it?

Ten eerste dubbel wat de f zeg. Het zou goed nieuws zijn maar totaal onverwacht dat een bedrijf als Microsoft op een dergelijke manier meer wil doen op de gaming markt. Als dat zou zijn dan beginnen we Microsoft echt steeds meer te waarderen. Waar we eerder aangenaam verrast werden met hun standpunt omtrent cross device gameplay is dit er nog een stap boven want het opent een deur aan mogelijkheden;

De eerste gedachte bij het ontvangen van dit nieuws was voor de redactie; Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps .petities de deur uit doen. We hebben namelijk in het verleden al op zoveel plekken te kennen gegeven dat we de titels van Moon Studios (een first-party Microsoft developer) maar al te graag naar een Nintendo Switch zouden willen zien komen.

Omdat we echter dit nieuws niet konden geloven heeft NintendoReporters ook even gewacht met erover bericht geven. Het is namelijk niet logisch voor Microsoft om dit te doen, we hebben het hier over directe concurrenten en we kunnen ons het niet voorstellen dat ze een SEGA-positie voor het gebrek van een betere term zouden innemen en hun meest exclusieve titels naar andere partijen zouden laten gaan.

Phil Spencer heeft dan ook aangegeven dat het om een verkeerde interpretatie vanuit de Wall Street Journal gaat;

Phil Spencer ✔@XboxP3
Today we ship Minecraft on other platforms, we all know that, no plans to expand this right now.
6:49 PM – Nov 6, 2017

Het was ook te goed om waar te zijn, maar nog steeds zou het mooi zijn als er ooit meer invulling zou worden gegeven aan wat Minecraft heeft gestart. Als Microsoft op jaar basis het met 1 game zou doen en ons erover zou laten stemmen … zou dat al niet mooi genoeg zijn? Maar ook dat zien wij niet echt gebeuren.