WSJ-rapport: kleinere ontwikkelaars gekleineerd door Sony

WSJ-rapport: kleinere ontwikkelaars gekleineerd door Sony

The Wall Street Journal publiceerde een verslag over de plannen van Sony voor hun Playstation-consoles, met name de komende Playstation 5.

Volgens het rapport wil Sony de Playstation 5 op de markt brengen als “serieuze spelers”. Om dit te bereiken, wil het bedrijf zich meer richten op de grote uitgevers en blockbuster-titels zoals Red Dead Redemption en Fallout, met minder nadruk op kleinere onafhankelijke games.

De redenering was dat “middelen beperkt zijn” en dat mensen voornamelijk consoles kopen om meer “grafisch intensieve” en “hoogwaardige games” te spelen.

Kleinere ontwikkelaars

Natuurlijk heeft dit ervoor gezorgd dat sommige kleinere game-ontwikkelaars zich door Sony gekleineerd voelen, vooral in vergelijking met Nintendo. Een voorbeeld dat werd aangehaald, was de intentie van Nintendo om evenementen te ondersteunen die indie-ontwikkelaars presenteren tijdens de Tokyo Game Show dit jaar, terwijl Sony niet zal verschijnen. Nintendo’s insteek van de Switch als een “indie-vriendelijke” console is in het verleden ook geprezen door kleinere ontwikkelaars.

Dat gezegd hebbende, zei een Sony-functionaris dat ze nog steeds verwachtten dat indie-games zouden worden uitgebracht voor Playstation, zelfs zonder ondersteuning van Sony, aangezien de populariteit ervan het ‘moeilijk maakt voor kleinere game-ontwikkelaars om te negeren’. Hoewel dit misschien niet helemaal onwaar is, is het nog steeds een nogal gewaagde verklaring om te maken, vooral gezien sommige van hun recente acties het misschien minder aantrekkelijk maken om met hen samen te werken voor sommige van deze kleinere ontwikkelaars.

Hoewel de PS5 nog steeds in ontwikkeling is, weten we niet zeker hoe goed Sony’s strategie op de lange termijn zal uitpakken. Zal hun focus op big-budget titels netto in grote drukte zijn zoals bedoeld? Of zullen indie-ontwikkelaars verwaarlozen leiden tot een gebrek aan afwisseling dat consumenten wegjaagt? De tijd zal het leren.

Ad