Yuji Naka, voormalig hoofd van Sonic Team, aangehouden wegens handel met voorkennis

Yuji Naka, voormalig hoofd van Sonic Team, aangehouden wegens handel met voorkennis

Volgens berichten van buiten Japan heeft het openbaar ministerie van het district Tokyo Yuji Naka aangehouden. Deze week deed er een zaak rond handel met voorkennis de ronde, en het lijkt erop dat Naka er nu bij betrokken is.

Handel met voorkennis toegelicht

Taisuke Sazaki, een medewerker van Square Enix, en zijn vriend Fumiaki Suzuki werden vastgehouden wegens het illegaal verkrijgen van aandelen van Aiming, zoals eerder gemeld. Aiming en Square Enix werken samen aan mobiele games zoals Gestalt Odin en Dragon Quest Tact. Voordat officieel werd aangekondigd dat Sazaki en Suzuki zouden samenwerken met Square Enix aan Dragon Quest Tact, werden ze vastgehouden op verdenking van het verwerven van ongeveer 47 miljoen yen aan aandelen in Aiming.

Terugkomend op Naka, er wordt nu gezegd dat hij in januari 2020 ongeveer 10.000 aandelen Aiming kocht nadat hij te horen kreeg dat Dragon Quest Tact in ontwikkeling was. Zijn detentie is opnieuw het resultaat van handel met voorkennis, in strijd met de wet op financiële instrumenten en beurshandel.

Vaak wordt Naka vermeld als een van de ontwerpers van Sonic the Hedgehog. Hij droeg bij aan de vroege games in de franchise voordat hij Sonic Team ging leiden. Na zijn vertrek bij SEGA in 2006 richtte Naka zijn eigen firma Prope op voordat hij in 2018 bij Square Enix kwam.

Naka hield toezicht op de slecht beoordeelde Balan Wonderworld-game van Square Enix. Hij zou vorig jaar het bedrijf hebben verlaten en een paar maanden geleden heeft hij er een rechtszaak tegen aangespannen. Het lijkt dus goed te gaan…