Nintendo beëindigt 3DS- en Wii U-onlinediensten op 8 april 2024

Nintendo beëindigt 3DS- en Wii U-onlinediensten op 8 april 2024

Samenvatting:

Nintendo heeft officieel de einddatum aangekondigd voor online services voor de 3DS- en Wii U-consoles. Vanaf 8 april 2024 hebben spelers geen toegang meer tot online multiplayer, internetranglijsten en gegevensdistributie voor deze platforms. Er worden echter uitzonderingen gemaakt voor diensten als Pokemon Bank en Poke Transporter, hoewel Nintendo waarschuwt dat ook daaraan uiteindelijk een einde kan komen.

Deze aankondiging heeft aanzienlijke gevolgen voor Nintendo-enthousiastelingen, en het is essentieel om te begrijpen hoe dit uw game-ervaring zal beïnvloeden. In deze uitgebreide gids gaan we dieper in op de details van Nintendo’s beslissing, de impact ervan op spelers en wat ze in de toekomst kunnen verwachten. We verkennen ook de fascinerende wereld van Nintendo Badge Arcade en geven antwoorden op veelgestelde vragen. Ga met ons mee en nemen afscheid van een tijdperk van online gamen op de 3DS en Wii U.


Onlineservices eindigen

Nintendo, een pionier in de game-industrie, heeft onlangs een belangrijke aankondiging gedaan die enthousiaste spelers van de Nintendo 3DS- en Wii U-consoles zal beïnvloeden. Vanaf 8 april 2024 zullen de online diensten voor deze geliefde platforms ophouden te bestaan. Deze beslissing markeert het einde van een tijdperk voor gamers die hebben genoten van online multiplayer, internetranglijsten en gegevensdistributie op deze consoles.

Impact op spelers

Verlies van online functies

Met de beëindiging van online services zullen spelers afscheid nemen van verschillende geliefde functies. Online multiplayer, een hoeksteen van modern gamen, zal niet langer toegankelijk zijn op de 3DS en Wii U. Bovendien zullen internetranglijsten, die de concurrentie en kameraadschap onder spelers aanwakkerden, tot het verleden behoren.

Uitzonderingen: Pokemon Bank en Poke Transporter

Nintendo heeft uitzonderingen gemaakt voor bepaalde services, met name Pokemon Bank en Poke Transporter. Hoewel deze diensten voorlopig beschikbaar blijven, waarschuwt Nintendo dat de voortzetting ervan niet gegarandeerd is. Spelers die op deze functies vertrouwen, moeten waakzaam blijven voor toekomstige updates en aankondigingen.

Pas je 3DS aan met Nintendo Badge Arcade

Te midden van deze veranderingen biedt Nintendo Badge Arcade spelers een unieke kans om hun 3DS HOME-menu te personaliseren. Met dit boeiende spel voor het verzamelen van badges kun je de interface van je console met flair en creativiteit decoreren.

Voortijdige stopzetting van de service

Het is van cruciaal belang om op te merken dat als zich onvoorziene gebeurtenissen voordoen, waardoor het lastig wordt om onlinediensten voor de Nintendo 3DS- en Wii U-software te onderhouden, Nintendo het wellicht nodig zal vinden om deze diensten eerder dan gepland stop te zetten. Spelers moeten op de hoogte blijven van mogelijke updates met betrekking tot de einddatum van de service.

Dankbaarheid uiten

Nintendo spreekt zijn oprechte dank uit aan spelers die door de jaren heen deel hebben uitgemaakt van de 3DS- en Wii U-gaminggemeenschap. Het bedrijf erkent het ongemak dat deze beslissing kan veroorzaken en waardeert de loyaliteit en steun van zijn toegewijde spelersbasis.

De offline gameplay gaat door

Spelers hoeven niet helemaal te wanhopen, aangezien veel functies en spelmodi waarvoor geen online communicatie nodig is, nog steeds toegankelijk zullen zijn. Geniet offline van je favoriete games en blijf de rijke gamebibliotheken van de Nintendo 3DS- en Wii U-consoles verkennen. De beslissing van Nintendo heeft vooral gevolgen voor de eigen software. Onlinediensten voor software van andere uitgevers kunnen echter ook getroffen worden. Voor informatie over de gevolgen van deze wijziging voor software die niet van Nintendo is, wordt spelers geadviseerd contact op te nemen met de respectievelijke uitgevers.

Updates en software downloaden

In de nabije toekomst zullen spelers de mogelijkheid behouden om updategegevens te downloaden en gekochte software en downloadbare content opnieuw te downloaden in de Nintendo eShop. Nintendo blijft zich inzetten om ervoor te zorgen dat spelers kunnen blijven genieten van hun bestaande game-ervaringen.

StreetPass en SpotPass

StreetPass, een functie die geliefd is bij veel Nintendo 3DS-gebruikers, blijft bestaan. StreetPass is afhankelijk van lokale communicatie tussen de Nintendo 3DS-systemen, waardoor spelers zelfs nadat de onlinediensten zijn beëindigd, met elkaar kunnen communiceren.

Het einde van de SpotPass-functies

SpotPass daarentegen is afhankelijk van online communicatie en zal niet langer beschikbaar zijn. Dit heeft invloed op functies die gebruik maken van online communicatie, zoals het ontvangen van nieuwe panelen in Puzzle Swap.

Conclusie

Concluderend: het besluit van Nintendo om op 8 april 2024 de onlinediensten voor de 3DS en Wii U te beëindigen, is een belangrijke ontwikkeling voor de gaminggemeenschap. Spelers moeten zich voorbereiden op het verlies van online multiplayer, internetranglijsten en gegevensdistributie, terwijl ze de uitzonderingen zoals Pokemon Bank en Poke Transporter koesteren.

Nintendo Badge Arcade biedt een creatieve uitlaatklep en het bedrijf blijft zich inzetten voor offline game-ervaringen. Houd er rekening mee dat deze beslissing in de eerste plaats betrekking heeft op Nintendo-software en dat spelers andere uitgevers moeten raadplegen voor informatie over hun software. Ondanks deze veranderingen leeft de gaminggeest van Nintendo voort.


Veelgestelde vragen
 • 1. Kan ik nog steeds offline spelen, zelfs nadat de online services zijn beëindigd?
  • Ja, spelers kunnen blijven genieten van offline functies en spelmodi waarvoor geen online communicatie vereist is.
 • 2. Zullen er nog onlinediensten beschikbaar zijn, zelfs nadat de onlinediensten doorgaans zijn beëindigd?
  • Ja, bepaalde uitzonderingen, zoals Pokemon Bank en Poke Transporter, zullen online diensten blijven aanbieden, hoewel hun toekomst onzeker blijft.
 • 3. Beëindigt u ook de onlinediensten voor software van andere uitgevers dan Nintendo?
  • Op enkele uitzonderingen na worden de onlinediensten voor alle Nintendo 3DS- en Wii U-software beëindigd. Voor informatie over de onlinediensten van niet-Nintendo-software kunt u contact opnemen met de respectievelijke uitgevers.
 • 4. Is het nog steeds mogelijk om updategegevens of gekochte software te downloaden?
  • Ja, spelers kunnen in de nabije toekomst updategegevens blijven downloaden en gekochte software en downloadbare content opnieuw downloaden in de Nintendo eShop.
 • 5. Zullen StreetPass en SpotPass ook niet meer beschikbaar zijn als de onlinediensten eindigen?
  • StreetPass zal nog steeds beschikbaar zijn omdat het gebruikmaakt van lokale communicatie tussen Nintendo 3DS-systemen. SpotPass-functies die afhankelijk zijn van online communicatie zullen echter niet langer toegankelijk zijn.