Release Lineup 2019 helemaal leeg

Release Lineup 2019 helemaal leeg

Heb je je ooit afgevraagd over het softwareprogramma voor de release van Nintendo 3DS? Nou volgens de officiële Nintendo-website zijn er absoluut geen nieuwe games gepland.

Dit betekent voor release op Nintendo 3DS in juni 2019 en daarna op dat moment. De laatste keer dat een Nintendo 3DS-titel in Japan werd uitgebracht, was mei 2019.

Dit is natuurlijk een teken dat Nintendo en externe ontwikkelaars hun middelen verplaatsen naar Nintendo Switch, waar de meerderheid van de gaming-populatie naartoe gaat.

Dus het is misschien tijd om terug te kijken;

De Nintendo 3DS over de jaren

De Nintendo 3DS werd op 26 februari 2011 in Japan uitgebracht en begon in maart 2011. Nog geen zes maanden later, op 28 juli 2011, kondigde Nintendo een aanzienlijke prijsverlaging aan van US $ 249 tot US $ 169, ondanks tegenvallende lanceringsverkopen.

Het bedrijf bood tien gratis Nintendo Entertainment System-spellen en tien gratis Game Boy Advance-spellen uit de Nintendo eShop aan aan consumenten die het systeem tegen de oorspronkelijke lanceringsprijs kochten.

Deze strategie werd als een groot succes beschouwd en de console werd in de eerste twee jaar na zijn introductie een van Nintendo’s meest succesvol verkochte handheld-consoles. Vanaf 30 september 2018 hebben de gecombineerde systemen van de Nintendo 3DS-familie 73,53 miljoen eenheden verkocht.

Ad