Support voor 3DS blijft ondanks de verkoopcijfers

Support voor 3DS blijft ondanks de verkoopcijfers

Nintendo heeft er in de toekomst op aangedrongen om de Nintendo 3DS te ondersteunen, met nieuwe software en hardware in beperkte oplage.

Ondersteuning blijft

In het recente rapport over de fiscale winst meldde het bedrijf een afname van 65,1% in de verkoop van Nintendo 3DS-hardware (1 miljoen stuks) op jaarbasis voor het tweede kwartaal van 2018/2019 en een daling van de verkoop van software met 6,2% (6,27 miljoen eenheden) op jaarbasis.

Ondanks de enorme daling in hardware- en softwareverkoop, heeft Nintendo beloofd om ook in de toekomst nieuwe titels voor de 3DS uit te brengen. Ze zetten ook in op de altijd groene Nintendo 3DS-bibliotheek om de verkoop te stimuleren en om tegemoet te komen aan het jongere publiek.

We will continue to leverage the platform’s rich software library and its hardware install base to further expand sales of evergreen titles.

Het lijkt erop dat Nintendo onzeker is over de richting die ze moeten kiezen met betrekking tot de 3DS, dus we zullen de 3DS waarschijnlijk zelfs na 2020 blijven zien hangen

Ad