9 Years of Shadows – Q1 2023 + verhaal trailer

9 Years of Shadows – Q1 2023 + verhaal trailer

Freedom Games en Halberd Studios, die 9 Years of Shadows maakten, gaven een update over wanneer de game uitkomt. De Metroidvania-game komt in september uit voor pc en in het eerste kwartaal van 2023 voor consoles, waaronder Nintendo Switch.

In juni hoorden we voor het eerst over 9 Years of Shadows voor Nintendo Switch. Als onderdeel van dat nieuws werd een releasevenster voor Q4 2022 gegeven.

video
play-rounded-fill

About 9 Years of Shadows

Al negen jaar lang is de wereld bedekt met de donkerste schaduwen, die de kleur van alles en iedereen hebben weggenomen. Mensen zijn vergeten hoe het is om de warmte van de zon, de vreugde van het lachen en de hoop op een mooie toekomst te voelen.

Veel dappere mensen hebben geprobeerd de verderfelijke diepten van Talos Castle in te gaan, een lang verlaten weeshuis waar de vloek begon, maar elke keer dat ze faalden, gaven de mensen het op en verloren ze de hoop. Naast één persoon.

Europa’s harde missie is duidelijk: ga het kasteel binnen, vind de bron van de duisternis en breng kleur terug in het land voordat het te laat is. Ze heeft alleen haar hellebaard en haar lef om haar te helpen.

Stop de vloek

Begin aan een reis die je leven zal veranderen. Kruip in de huid van Europa en trotseer de verbazingwekkende zalen van Talos Castle om de trieste waarheid te ontdekken over wat er is gebeurd met de mensen die daar woonden. Een ontroerend coming-of-age-verhaal dat laat zien hoe belangrijk het is om te voelen wat we voelen om te kunnen helen. Ga met Europa en haar trouwe vriend Apino mee op een reis waarin ze leren van elkaar afhankelijk te zijn om elk probleem op te lossen en anderen te helpen.

Ontmoet interessante en mysterieuze mensen.

Vind wat er over is van oude beschavingen.

Ga door deuren die klinken als echo’s uit het verleden.

Muziek kan de wereld helpen verbeteren.

Genezende muziek is een belangrijk onderdeel van zowel de gameplay als het verhaal. Het heeft een prachtige, ontspannende soundtrack die is afgestemd op 432 Hz en is gemaakt door Michiru Yamane (Castlevania-serie) en Norihiko Hibino (Metal Gear Solid-serie).

Krijg muzieknoten en gebruik ze om beter te worden.

In het Teatro Degollado kun je speurtochten doen voor de componisten en hun orkest.

Gebruik muziek om erachter te komen hoe een vijand zal aanvallen.

Leer de basis

Op weg naar de overwinning kom je veel vijanden tegen, die stuk voor stuk even indrukwekkend als gevaarlijk zijn. Maar Europa en Apino zijn een kracht waarmee rekening moet worden gehouden als ze het juiste elementaire pantser hebben.

Schakel op een slimme manier tussen je elementaire pantsers om de overhand te krijgen tegen de verschillende wezens die in de schaduw op de loer liggen.

Gebruik de kracht van Poseidon, Gaia en Helios om puzzels op te lossen en op plaatsen te komen waar je anders niet zou komen. Dit is een klassieke Metroidvania-manier om grote eindbazen te verslaan.

Verken een verbluffende Pixel Art World Scout in de levendige omgeving van Talos Castle, waar je kleurrijke personages, ontzagwekkende architectuur van oude volkeren en schilderijen kunt vinden die eruitzien alsof ze in een andere wereld thuishoren. Binnenin zijn de vijanden zowel mooi als gevaarlijk. Ze bestaan ​​uit zowel levende als mechanische onderdelen en zijn klaar om aan te vallen. Verken de kaart om schatten, handgemaakte landschappen en oude geheimen te vinden waar een held trots op zou zijn.

Ontdek een oude, kapotte en beschadigde mechanische reus.

Vecht tegen bazen die moeilijk te vinden zijn met een gebruiksvriendelijk vechtsysteem.

Vind verzamelobjecten en leer meer over de geschiedenis van Talos.

Verkrijg power-ups die Europa en Apino een ongeëvenaard gevechtspotentieel bieden.

Gebruik spirit-magie van zowel korte als lange afstand om de verwarde wereld op te ruimen.