Aonuma benaderde Koei Tecmo voor het maken van Hyrule Warriors: Age of Calamity

Aonuma benaderde Koei Tecmo voor het maken van Hyrule Warriors: Age of Calamity

Op Tokyo Game Show 2020 organiseerde Koei Tecmo een livestream met nieuwe gameplay en informatie van Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Tijdens dit segment sprak het ontwikkelingsteam over verschillende dingen uit de ontwikkeling, zoals hoe Eiji Aonuma zelf, de regisseur van de Zelda-serie, degene was die Koei Tecmo benaderde met de mogelijkheid om deze game te maken.

Hyrule opnieuw creëren

Het ontwikkelingsteam was sterk gefocust op het opnieuw creëren van Hyrule 100 jaar vóór de gebeurtenissen van Breath Of The Wild en wilde dit weerspiegelen in het ontwerp van de wereld. Tijdens de ontwikkeling was er strikte begeleiding van het belangrijkste Zelda-team.

Er zullen aparte speelstijlen zijn voor verschillende personages. In de toekomst zullen meer personages worden getoond, zoals Young Impa die onlangs werd getoond. Het ontwikkelingsteam vermeed het beantwoorden van veel vragen tijdens de livestream, aangezien de game sterk gebaseerd is op verhalen en ze niets wilden bederven.

Ze combineerden de stijlen van zowel Hyrule Warriors als Breath of the Wild om Hyrule Warriors: Age of Calamity te creëren. Toen alle ontwikkeling op Hyrule Warriors eindigde, dacht Koei Tecmo dat dit het einde zou zijn van Hyrule Warriors als geheel als team. was eindelijk in staat om het “festival” -thema waar ze naar op zoek waren te vervullen.

Hierna benaderde Eiji Aonuma zelf het team met de mogelijkheid om deze prequel van Breath Of The Wild te maken.