Aonuma: Teveel DLC-ideeën, laten we dan maar een Breath Of The Wild-vervolg doen

Aonuma: Teveel DLC-ideeën, laten we dan maar een Breath Of The Wild-vervolg doen

Eerder gaf Nintendo de fans een eerste blik op een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het lijkt er echter op dat de nieuwe game niet altijd een op zichzelf staand project was.

Van DLC tot volledige game

In een nieuw interview met Kotaku onthulde producer Eiji Aonuma meer details over hoe Zelda: Breath of the Wild 2 tot stand kwam in de eerste plaats. Het blijkt dat het vervolg plaatsvindt omdat het ontwikkelteam van Aonuma teveel nieuwe DLC-ideeën had voor de eerste game.

Uiteindelijk besloten ze dat het beter was als deze nieuwe ideeën naadloos zouden vloeien in een geheel andere ervaring – dat is wat fans zullen krijgen!

Toen we de DLC voor Breath of the Wild openbaarden, beseften we dat dit een geweldige manier is om meer elementen aan dezelfde wereld toe te voegen. Maar als het gaat om technische zaken, is DLC vrij veel data – je voegt gegevens toe aan een reeds bestaande titel. En dus, toen we grotere veranderingen wilden toevoegen, is DLC niet genoeg, en daarom dachten we dat een vervolg misschien een goede match zou zijn.

Aanvankelijk dachten we alleen maar aan DLC-ideeën, maar toen hadden we veel ideeën en we zeiden: “Dit zijn te veel ideeën, laten we gewoon een nieuw spel maken en helemaal opnieuw beginnen.”

Hoe dan ook … het wordt geweldig!

Ad