Astria Ascending aangekondigd, naar het westen in 2021

Uitgever Dear Villagers en ontwikkelaar Artisan Studios hebben Astria Ascending onthuld – een nieuwe RPG geschreven door Kazushige Nojima (Final Fantasy X, Final Fantasy VII Remake) en gecomponeerd door Hitoshi Sakimoto (Final Fantasy XII, Vagrant Story).

Die op weg is naar Nintendo Switch en grote platforms in het westen in 2021.

Astria Ascending laat spelers een crisis aanpakken vanuit het perspectief van acht halfgodenhelden, met 25 kerkers en 5 steden om doorheen te reizen!

video
play-rounded-fill

Over Astria Ascending

Astria Ascending is een episch avontuur met de charme en stamboom van een klassieke JRPG en vertelt een uitgebreid verhaal over lot, opoffering en een nieuw begin.

De game is ontwikkeld in samenwerking met uitgever Dear Villagers en kan bogen op bijdragen van JRPG-ontwikkelaars van wereldklasse, met een score van Hitoshi Sakimoto (Final Fantasy XII, Vagrant Story), verhalend door Kazushige Nojima (Final Fantasy X, Final Fantasy VII Remake) en kunst van CyDesignation (Akihiko Yoshida en Hideo Minaba).

In een wereld waar chaos dreigt, nemen spelers de controle over de halfgoden – een bonte groep van acht helden die belast zijn met het lot van de wereld. Elk personage heeft zijn eigen verhaal, verkend in vijf steden, vijfentwintig kerkers en dertig uur gameplay tot vijftig voor 100% voltooiing. Naast de nauwkeurig afgestelde turn-based gevechten, kunnen spelers een reeks side-quests en minigames uitproberen, waaronder een origineel token-spel met fantasiethema.

Belangrijkste kenmerken

  • Epische verhalen – Vecht voor de toekomst terwijl je rekening houdt met het verleden; alles opofferen, niets opgeven. Het verhaal van Astria Ascending is gedeeltelijk ontwikkeld door schrijver Kazushige Nojima, bekend van zijn werk aan Final Fantasy X en Final Fantasy VII Remake.
  • Living Landscapes – Reis door de wereld van Orcanon, een rijk ingebeeld en volledig geanimeerd 2D-landschap met vijf steden en een dynamisch weersysteem.
  • Onvergetelijke personages – Kies uit acht aanpasbare spelerspersonages uit een reeks fantastische races en vaardigheden, en stel een divers team van helden samen.
  • Gevechten belonen – Werk samen om de wereld te redden door strategische turn-based gevechten te voeren met behulp van het innovatieve focuspuntensysteem.
  • Een traktatie voor de oren – Met muziek en SFX van componist Hitoshi Sakimoto (Final Fantasy XII, Valkyria Chronicles) is Astria Ascending een hartverwarmend genot om naar te luisteren.