Atari 50: The Anniversary Celebration aangekondigd

Atari 50: The Anniversary Celebration aangekondigd

Digital Eclipse en Atari werken samen aan Atari 50: The Anniversary Celebration, een speciaal pakket voor Nintendo Switch en andere platforms. Deze feestdagen volgt er een release.

Over Atari 50: The Anniversary Celebration

Volgens de officiële beschrijving neemt Atari 50: The Anniversary Celebration “spelers mee op een interactieve reis door 50 jaar videogames door middel van interviews met ontwerpers, ontwikkelaars en marktleiders, documentaire beelden, productontwerpdocumenten, origineel met hoge resolutie artwork en een speciaal samengestelde lijst van meer dan 90 speelbare games.

” Er komen games uit de arcade, de 2600, de 5200, de 7800, de Atari 8-bit computers, de Lynx en de Jaguar. Digital Eclipse heeft ook de Reimagined-serie gemaakt, die “zes nieuwe games bevat”. die Atari Classics opnieuw bezoeken, mixen en opnieuw vormgeven.”

Deze games zijn Swordquest: AirWorld, Haunted Houses, VCTR-SCTR, Neo Breakout, Quadratank en Yars’ Revenge Reimagined.

video
play-rounded-fill

Interactieve tijdlijnen zijn het belangrijkste onderdeel van Atari 50: The Anniversary Celebration. Ze brengen historische feiten, digitale artefacten, gloednieuwe video-interviews en speelbare games samen in één ervaring. Wanneer je een game tegenkomt in de tijdlijn, kun je deze meteen spelen zonder terug te hoeven gaan naar waar je was.

De enorme lijst met games bevat games van zes generaties originele Atari-consoles, thuiscomputers en arcades. Dit zijn de meeste games die ooit door het team van Digital Eclipse in een collectie zijn gestopt. Games van de populaire Atari Jaguar- en Atari Lynx-systemen kunnen voor het eerst op moderne consoles worden gespeeld. Achter elke Atari-game staan ​​de verhalen over wat er bij het bedrijf gebeurde, hoe de games werden gemaakt en op welke hardware ze draaiden. Deze verhalen worden verteld door de mensen die er toen waren. Het is een zeldzame kans om veel te leren over de geschiedenis van videogames van achter de schermen.

Het getalenteerde team van Digital Eclipse heeft niet alleen deze Atari-klassiekers teruggebracht in hun oorspronkelijke vorm, maar ze hebben ook de Reimagined-serie gemaakt, die bestaat uit zes nieuwe games die Atari-klassiekers opnieuw bekijken, mixen en opnieuw vormgeven. Atari 50: The Anniversary Celebration wordt geleverd met al deze nieuwe games.

Ja, je leest het goed: na bijna 40 jaar wachten heeft het team van Digital Eclipse de vierde en laatste game in de legendarische Swordquest-serie gemaakt. Ze werden geïnspireerd door Tod Frye’s ideeën voor het ontwerp van de game. Wie weet als eerste wat het allemaal betekent en voltooit de zoektocht?

  • Haunted Houses: het originele ‘survival horror’-spel voor de Atari 2600 krijgt een modern 3D-voxel-gebaseerd vervolg met meer huizen, meer enge situaties en meer urnen.
  • VCTR-SCTR is een mashup die het vectortijdperk van gaming viert door de gameplay van Asteroids, Tempest en andere vectorgebaseerde arcadeklassiekers te combineren in een enkele, continue uitdaging.
  • Neo Breakout is een leuk en verslavend spel voor twee spelers dat de beste delen van Breakout en Pong combineert op een manier die er moderner uitziet.
  • Quadratank is de eerste nieuwe game in de klassieke Tank-serie sinds 1978. Het combineert elementen uit de originele games met plezier voor vier spelers in team- of free-for-all-modi.
  • Yars’ Revenge opnieuw bedacht: het meesterwerk van Howard Scott Warshaw voor de Atari 2600 krijgt een geheel nieuwe look en je kunt op elk moment schakelen tussen de oude graphics en de nieuwe! Mike Mika, het hoofd van de Digital Eclipse-studio, maakte in 1999 Yars’ Revenge voor de Game Boy Color.

Wat is belangrijk

Samengestelde lijst met klassiekers: meer dan 90 klassieke games die liefdevol worden gepresenteerd met de beste emulatie en moderne verbeteringen in de levenskwaliteit. Je kunt ook klassieke games spelen die al lang niet meer beschikbaar zijn. Sommige van de platforms zijn de Arcade, 2600, 5200, 7800, Lynx, Jaguar en Atari 8-bit computers.

Interactieve tijdlijnen: door middel van interviews, archiefbeelden, speciaal bronmateriaal en inhoud achter de schermen, kun je meer te weten komen over de games waarmee de moderne industrie is begonnen en de mensen die ze hebben gemaakt.

Gloednieuwe video’s: meer dan 60 minuten exclusieve video-interviews met enkele van de belangrijkste mensen in de game-industrie, waaronder vroege Atari-ontwerpers en -ingenieurs en andere sterren uit de gamewereld, waarin ze vertellen hoe Atari is veranderd het landschap van video-entertainment.

Alles is ontgrendeld: alle game- en bonuscontent is meteen beschikbaar voor spelers om te gebruiken wanneer ze maar willen en in elke gewenste volgorde.

Een terugblik op de geschiedenis van videogames. Een must-have voor verzamelaars en fans van videogames.