Atari brengt mogelijk RollerCoaster Tycoon

Atari brengt mogelijk RollerCoaster Tycoon

RollerCoaster Tycoon is een gameserie die bij velen bekend is van de PC. De serie kan zich met recht een van de meest populaire series noemen, met een hoop succesvolle delen.

Vorig jaar nog verscheen een free-to-play-versie voor Android en iOS. Dat spel is inmiddels meer dan twaalf miljoen keer gedownload: populair is RollerCoaster Tycoon nog altijd. Helaas was de laatste RollerCoaster Tycoon World minder gelukkig; de game werd steeds maar uitgesteld en kon de hype niet naleven.

RollerCoaster Switch

Atari wilt de serie nu naar Nintendo’s nieuwste console brengen omdat het volgens het bedrijf de perfecte match is. Om dit te realiseren, heeft Atari een crowdfunding campagne opgezet via StartEngine. (https://www.startengine.com/atari-game-partners)

Het bedrijf heeft een minimumdoel van $10.000,- gesteld.

De Nintendo Switch versie belooft een volledig nieuwe te worden, gemaakt door het Canadese Nvizzio Creations. Deze versie zal alle modes die gewend bent van de title bevatten, maar ook nieuwe features.

Enkele features:

  • Scenario’s – Behaal lastig doelen binnen een gespecificeerd tijdlimiet en andere restricties.
  • Sandbox-modus met verschillende landschappen – Creëer het park van je dromen met onbegrensde tijd en onbeperkte middelen.
  • Tycoon Carrière-modus – Breidt je park uit en bouw je amusementenimperium.

We hebben helaas de frontale crash van RollerCoaster World op de PC meegemaakt en zijn  daarom een beetje sceptisch voor de titel. Maar wie weet … het zou indien goed uitgevoerd een absoluut mooie toevoeging zijn aan de Nintendo Switch game bibliotheek.