Axiom Verge – Gratis Randomizer in ontwikkeling

Axiom Verge – Gratis Randomizer in ontwikkeling

Ontwikkelaar Thomas Happ heeft onthuld dat er ook een gratis inhoudsupdate in de “Randomizer Mode” in ontwikkeling is voor de game op consoles.

In de modus kunnen spelers door het spel spelen met willekeurige itemplaatsingen over de hele wereld – in feite door elkaar te halen hoe spelers door het spel vorderen!

Randomizer-modus

In wezen verdeelt de Randomizer-modus (en dus de naam) de items die je krijgt naarmate je verder komt in het spel, maar op een zeer geavanceerde manier. De Randomizer is slim genoeg om te weten dat je op bepaalde gebieden wapens met bepaalde kenmerken nodig hebt om vooruitgang te boeken.

Als de Randomizer je net een oud wapen heeft gegeven, kan het zijn dat je niet verder kunt. Het moet dus weten om je een wapen te geven dat die functie aankan. Het hoeft u niet per se de Kilver per se te geven. Er zijn andere wapens in het spel die door barrières kunnen gaan. En het hoeft je niet eens per se het wapen op diezelfde locatie te geven. Er zijn veel plaatsen tussen het begin van het spel en dit punt waar items kunnen worden opgehaald.

Misschien heb je geluk en krijg je de Kilver als je eerste wapen (het voldoet tenslotte aan de vereiste om te kunnen schieten), of je moet misschien een aantal van de hoeken en gaten van de gebieden verkennen voordat je zou normaal gesproken pas later kunnen verkennen.

Progressie logica

Er zijn verschillende categorieën progressielogica die u kunt kiezen voor het systeem om te gebruiken in het Randomizer Mode-menu.

De voortgangsmodus “Beginner” is echt een beetje een verkeerde benaming. De Randomizer zelf is voor mensen die het spel hebben verslagen, idealiter meerdere keren, en de kaart zeer grondig hebben verkend. De beginnersmodus gaat ervan uit dat je het spel op vrijwel dezelfde manier zult spelen als iemand er doorheen zou komen. Voor wat het waard is, dit is de modus die ik speel.

De modus ‘Geavanceerd’ gaat ervan uit dat je het spel speelt zoals een speedrunner die vertrouwd is met het misbruiken van bepaalde glitches er doorheen gaat. Er zijn manieren om het hele gebied van de grijphaak over te slaan, bijvoorbeeld als u weet hoe. Omdat het systeem weet wat u verwacht te kunnen bereiken op welke gebieden, kan het ervoor zorgen dat het deze route aanpast.

De “Masochistische” -modus is vergelijkbaar met de geavanceerde modus, behalve dat het ervan uitgaat dat u een lage snelheidsrun uitvoert. Op dit moment zijn er precies 4 mensen in de wereld die deze modus kunnen spelen. Als u niet weet dat u een van hen bent, waarschijnlijk niet. Deze progressiemodus is voornamelijk opgenomen omdat de bovengenoemde mensen die deze modus hebben ontwikkeld ook de masochisten in kwestie zijn.

Op dit moment is het alleen beschikbaar in de Epic Games Store en Steam. Zodra we alle knikken hebben opgelost, zullen we het gratis op consoles vrijgeven.