Backbeat aangekondigd

Backbeat aangekondigd

Backbeat voor Nintendo Switch is in de maak, volgens Ichigoichie, de ontwikkelaar van Hexagroove. Dit is de eerste officiële indicatie dat het multilineaire, op tijd gebaseerde puzzel-/strategiespel voor Nintendo’s console zou worden uitgebracht.

video
play-rounded-fill

Over Backbeat

Stephanie “Watts” Watson, een aspirant-bassist, sprong van auditie naar auditie en vond nooit muziek die haar aansprak, totdat ze de kracht van funk ontdekte. Ze roept de hulp in van een stel lokale amateurs om te strijden in de Battle of the Bands tegen de lievelingen van de kunstacademie La Tormenta.

Backbeat bevat meer dan 40 fasen die Watts en haar metgezellen kunnen doorlopen ‘in hun zoektocht om de verveling te doorbreken en populariteit te bereiken’. Het bevat heropwindbare en multilineaire op beats gebaseerde omgevingspuzzels, door de speler bestuurde composities die zijn gevormd op basis van hun bewegingskeuzes, en real-life jambandmuziekregels en -methoden die hen kunnen helpen de best mogelijke score te behalen. Nieuwe muziek, stunts en locaties kunnen ook worden ontgrendeld.

Hoe Backbeat werkt

Elk lid van je band neemt een bepaald pad over de kaart en ervaart verschillende oplossingen en moeilijkheden. Een beurt en een deel van de tijdlijn worden gebruikt tijdens het vooruitgaan van een personage, waarbij ontmoetingen met andere personages en tegenstanders op verschillende tijdstippen plaatsvinden. Als je een beurt omdraait, wordt je actie ongedaan gemaakt, waardoor je betere antwoorden en verschillende benaderingen van uitdagingen kunt bedenken.

Manipuleer elk personage afzonderlijk door de chronologie terug of vooruit te spoelen om haar huidige locatie te bereiken. Veranderingen in de tijd worden weergegeven in de vroegere en huidige ontwikkeling en acties van elk personage, waardoor bepaalde opties worden geopend en andere worden gesloten.

Elk personage heeft een superbeweging met beperkte middelen die onder bepaalde omstandigheden kan worden geactiveerd. Ga op je tenen met je bassist door kleine passages, glijd langs bewakers met je keytarist, knal door muren met je drummer of blaas tegenstanders uit de weg met je krachtige supersax. Superbewegingen moeten strategisch worden gebruikt om het aantal antwoorden op elk probleem te vergroten en om de hoogst mogelijke score te behalen.

Hoe en wanneer je in de levels met dingen kunt bewegen en ermee om kunt gaan, wordt bepaald door vier op hulpbronnen gebaseerde muzikale statistieken. Als ze inefficiënt worden gebruikt, kunnen ze de voortgang volledig stoppen, maar als ze correct worden gebruikt, kunnen ze ongelooflijke muzikale ketens en hoge scores genereren.

Backbeat is van plan om in de tweede helft van 2022 te debuteren.

Ad