Bayonetta 3 is een heel belangrijk voor PlatinumGames

Bayonetta 3 is een heel belangrijk voor PlatinumGames

Atsushi Inaba en Hideki Kamiya van PlatinumGames waren aanwezig op Reboot Develop, waar zij ook geïnterviewd werden. Hier werd ook even stilgestaan bij Bayonetta 3, al was het maar in algemene termen. 

Inaba, de producer van de game, ging eerst in op de manier waarop hij Bayonetta 3 ziet als een keerpunt voor PlatinumGames en hoe de game zijn twee voorgangers moet overtreffen. Inaba vertelde dat het duidelijk was dat toen Bayonetta 3 werd aangekondigd, de ontwikkelaars zeer positieve en ondersteunende reacties kregen. Kamiya zal vooral feedback vanuit de Bayonetta 1-hoek geven, aangezien hij daar de director van was.

Waarom Bayonetta 3 heel belangrijk is

Voor Inaba betekent Bayonetta 3 echt een heel belangrijk voor het bedrijf in het maken van games. Met Bayonetta 3 willen ze dus, als lineair actiespel, echt iets nieuws doen, nieuwe trucs toevoegen en nieuwe manieren om het spel te spelen bedenken. Na dit gezegd te hebben nam Inaba wat gas terug en zei dat hij verder niet veel meer over de game kon zeggen.

Wat Kamiya betreft, die de eerste Bayonetta regisseerde, is PlatinumGames ‘nog steeds intern aan het denken’ over zijn rol voor Bayonetta 3.

Maar net als Inaba is hij zich ervan bewust dat de verwachtingen hoog zijn voor het Switch-spel. Gelukkig heeft support van fans geholpen het team te pushen. Kamiya vertelde dat, ondanks dat hij zich ervan bewust is dat hij uiteindelijk niet de game zelf zal maken, veel fans toch bepaalde verwachtingen van hem zullen hebben. In overeenstemming met die verwachtingen zal de lat voor Bayonetta 3 hoog gelegd worden.

Gekker, beter en strakker

Kamiya en Inaba weten dat de fans gekkere, betere en strakkere actiegames van hen verwachten. Als Bayonetta 3 deze verwachtingen niet waar maakt, zal de lat dus nog hoger moeten liggen. Op die manier hebben de steun van iedereen, alle reacties van de fans en de positieve reactie op de onthulling geholpen het zelfvertrouwen van het team op te bouwen tot het punt dat ze weten dat ze niemand teleur zullen stellen.

Het is dus duidelijk dat de spelers nog steeds heel belangrijk voor het team zijn en dat zij hen helpen zichzelf te verbeteren en hun vakmanschap te perfectioneren.

Ad