Bekroonde puzzelaar Steamburg is beschikbaar

Bekroonde puzzelaar Steamburg is beschikbaar

Een nieuwe Steampunk-thema puzzel-avontuur genaamd Steamburg is deze week lid geworden van de Switch eShop.

Naast zijn puzzels, beschikt Steamburg ook over verhalende exploratie-elementen die het een onderscheiding voor de beste storytelling op de Witte Nachten in Helsinki opleverden in 2016.

video

Over Steamburg

De prijzen voor het spel hielden niet op toen, kort na zijn bekendmaking, het in maart 2017 het Best Upcoming Game werd toegekend op de International Mobile Gaming Awards in San Francisco.

San Francisco, CA, 22 november 2018: Indie game-uitgever Monster Couch is trots om de wereldwijde release van Steamburg, die vandaag beschikbaar is op de Nintendo® Switch, aan te kondigen. Geproduceerd door Steampunk-specialisten, Telehorse, Steamburg is een bekroonde puzzelavonturenspel met een combinatie van unieke gameplay en fascinerende beelden van steampunk. De game is onlangs in maart 2017 bekroond met Best Upcoming Game @ IMGA in San Francisco.

Steamburg daagt je uit om de rol van Professor Vincent Cornelius Moore te spelen. Ongewapend, je moet vechten tegen de robots die de stad Steamburg zijn binnengevallen. Je enige beschikbare wapen zijn kleine electrobommen die de robots lokken en hun voortgang blokkeren, maar slechts tijdelijk. Met slimme strategie misleid je de robots die je achtervolgen om te botsen met een Teslarol, waardoor ze uiteindelijk worden vernietigd.

Hoewel het uitgangspunt van de gameplay eenvoudig klinkt, wordt het snel waanzinnig verslavend aangezien robots in grotere aantallen en in een veel sneller tempo verschijnen! Verhalende elementen zijn van groot belang. In 2016 won Steamburg een prijs voor de beste verhalen op White Nights in Helsinki. Dialogen onthullen Vincent als een wetenschapper die verantwoordelijk is voor het testen van een nieuw wapen in Steamburg.

Tegelijkertijd is hij op zoek naar zijn verloofde die naar verluidt in Steamburg was toen de robots aanvielen. Sommige verhalende elementen zijn rechtstreeks verbonden met het spel. Spelers kunnen ook veel brieven en foto’s vinden en het liefdesverhaal van Vincent en zijn verloofde ontdekken.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

  • 32 atmosferische Steampunk-niveaus
  • Verborgen locaties om te ontdekken
  • Tientallen narratieve objecten om te verkennen
  • Originele score door Silver Rocket
  • Uitstekende Amerikaanse en Britse stemacteurs waaronder Bruce Glover (bekend van Diamonds Are
    Forever en Chinatown)