Bestverkopende systeem van 33 maanden (VS) eindelijk verbroken door PS5

Bestverkopende systeem van 33 maanden (VS) eindelijk verbroken door PS5

NPD heeft een rapport gepubliceerd over de verkoopprestaties van videogames in de VS voor de maand september 2021, met daarin de laatste verkoopcijfers voor de Nintendo Switch en zijn concurrenten in de regio.

Aan alle goede dingen komt een einde

In termen van consoleverkopen onthult het NPD-rapport dat de PlayStation 5 deze maand de bestverkochte console in de VS is geworden, zowel in dollars als in termen van verkoop per eenheid. Dit brak eindelijk de 33 maanden durende reeks van de Nintendo Switch als bestverkochte systeem in termen van verkoop van hardware-eenheden in de VS.

Over het geheel genomen bedroegen de consumentenuitgaven voor hardware, content en accessoires voor videogames $ 42,3 miljard, een stijging van 12% in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Andere opmerkelijke bevindingen voor de maand september 2021 zijn de volgende:

Maar de feestdagen komen natuurlijk steeds dichterbij. En je kunt er zeker van zijn dat mensen wachten op het ideale moment om de onlangs uitgebrachte Nintendo Switch Oled te pakken. Het zou ons dus niet verbazen als er weer dingen veranderen.

Ad