Bloodstained: Ritual Of The Night – Zangetsu en Randomizer update onderweg

Bloodstained: Ritual Of The Night – Zangetsu en Randomizer update onderweg

505 Games heeft bevestigd dat een nieuwe update Zangetsu zal toevoegen als een speelbaar personage en een nieuwe ‘randomizer’ -functie introduceert waarmee spelers alles kunnen veranderen.

De update zal naar verwachting eind mei of begin juni 2020 op de Nintendo Switch verschijnen.

Aankomende Bloodstained: Ritual Of The Night-update

Eindelijk zijn we klaar om de lanceringsdatum voor Zangetsu en Randomizer aan te kondigen! We weten dat het lang heeft gewacht en we stellen uw geduld op prijs terwijl we hebben gewerkt om u deze update te brengen.

Zangetsu en Randomizer verschijnen op pc, PS4, Xbox One op 7 mei en Nintendo Switch op eind mei, begin juni. We wachten nog steeds op een bevestigde datum voor Switch en zullen deze zo snel mogelijk aankondigen.

Zangetsu

Zodra je Bloodstained hebt voltooid en de “Good Ending” hebt gekregen, kun je Zangetsu kiezen om het spel een tweede (of dertigste) keer te spelen.

Eenmaal geselecteerd, kunnen spelers Bloodstained spelen met alle bewegings- en gevechtsvaardigheden van Zangetsu. Zangetsu is geen scherf, dus gebruikt hij geen scherven zoals Miriam deed. In plaats daarvan gebruikt hij de kracht van zijn zwaard om vijanden te sturen, samen met een aantal speciale vaardigheden die MP consumeren.

Bloodstained spelen als Zangetsu is ontworpen om een ​​andere ervaring te zijn dan spelen als Miriam, met de nadruk op snelle gevechten. Verbruiksartikelen, uitrusting, knutselen, schatkisten, zoektochten en verhaalscènes worden uitgeschakeld als je speelt als Zangetsu.

Randomizer

Met Randomizer kun je acht verschillende spelparameters aanpassen om je ervaring te combineren terwijl je het hoofdverhaal van Bloodstained speelt. Je kunt de doelen van hun algehele playthrough en quests, de locatie van save and warp rooms, winkels, sleutelitems en ook vijandelijke drops aanpassen.

Je zou bijvoorbeeld een spel kunnen opzetten waarbij vijandelijke drops (scherven en items) helemaal door elkaar zijn gehaald, wat betekent dat je zou kunnen eindigen met de ‘Release Toad’ van een ‘Aello’ in plaats van een Pad. 

Eindelijk heb je toegang tot de kiem van je gerandomiseerde spel voor het geval je het wilt opschrijven en bewaren voor referentie of om het met anderen te delen. De game biedt ook een timer om bij te houden hoe snel je de game kunt voltooien, dus als je een seed deelt, kun je vergelijken wie de cursus het snelst kan voltooien. De acht parameters die kunnen worden aangepast, zijn:

Doel: dit bepaalt de winstconditie van het gegeven zaad en heeft op zijn beurt invloed op welke items worden aangeduid als “sleutelitems” en hoeveel van de kaart in het spel zal zijn.

Sleutelitems: dit zijn items die nodig zijn om de playthrough te voltooien. Andere opties kunnen deze items verder wijzigen. Items kunnen niet willekeurig worden gerangschikt op een manier die je voortgang belemmert.

 • Geschud: (standaard) De sleutelitems worden door elkaar gehaald, maar worden altijd op de locatie van een sleutelitem geplaatst. Sleutelitems die je verdient door een baas te verslaan (bijv. Double Jump) komen nog steeds van een baas, maar niet van dezelfde baas!
 • Overal: belangrijke items worden toegevoegd aan de algemene itempool en zijn overal te vinden, afhankelijk van de instellingen. Met deze parameterset kunnen Boss-beloningen klein of zelfs triviaal zijn.

Kamers opslaan / verdraaien:

 • Ongewijzigd: de kamers verschijnen zoals ze in het basisspel zijn.
 • Gemengd: (standaard) De Save- en Warp-kamers worden geschud.

Items:

 • Behoud type: items van een bepaald type, zoals wapens, zullen altijd spawnen waar een wapen zou spawnen. Een kist die oorspronkelijk een zweep bevatte, kan nu bijvoorbeeld een rapier bevatten, maar zal nooit een HP-verbruiksartikel bevatten.
 • Behoud methode: items verschijnen altijd met dezelfde spawnmethode als oorspronkelijk. D.w.z. Items die in kisten worden gevonden, zullen onderling worden geschud, items die in muren zijn verborgen, blijven in muren verborgen, enz.
 • Totaal willekeurig: (standaard) Hiermee kan elk item overal spawnen, ongeacht het originele item op die locatie. Er kunnen aanvullende beperkingen zijn op basis van de andere instellingen.

Vijandelijke druppels: deze instelling regelt alles wat door vijanden is gevallen.

 • Ongewijzigd: vijandelijke druppels blijven consistent met het hoofdspel.
 • Gemengde scherven: vijanden kunnen alle scherven laten vallen. Merk op dat als “Retain Type” is geselecteerd, dit Shards van hetzelfde type bij elkaar houdt (als een vijand een Effectieve Shard laat vallen, zal hij nu een andere EffectiveShard laten vallen).
 • Gemengde items: (standaard) Alleen de fysieke items die door een vijand zijn gevallen, kunnen willekeurig worden gemaakt. Als “Retain Type” is geselecteerd, blijven de drops gelijk aan de oorspronkelijke instelling (een wapen drop wordt vervangen door een wapen drop).
 • Chaos: items en scherven kunnen allebei willekeurig worden toegewezen en door alles worden vervangen.

Quests

 • Ongewijzigd: (standaard) Quests blijven ongewijzigd.
 • Geschud: hiermee worden Quest-beloningen verdeeld in overeenstemming met de andere instellingen. De vereisten voor quests blijven hetzelfde, maar de beloningen worden gewijzigd. Dit zal voldoen aan de instellingen “Retain Type” (vergelijkbare items die erin zijn geschoven) “Retain Method” (huidige items worden allemaal onderling geschud) en “Total Random” -instellingen.

Winkels

 • Ongewijzigd: (standaard) De winkel is ongewijzigd ten opzichte van het hoofdspel.
 • Geschud: hiermee worden de instellingen voor ‘Behoud type’ (vergelijkbare items die erin zijn geschoven) ‘Behoud methode’ (huidige items worden onderling onderling geschud) en ‘Totaal willekeurig’ instellingen gehanteerd.

Crafting: deze instelling is van invloed op alle crafting-systemen, wapens, koken en scherven.

 • Ongewijzigd: (standaard) De winkel is ongewijzigd ten opzichte van het hoofdspel.
 • Geschud: ‘Type behouden’ regelt de ingrediënten voor het maken. “Behoud methode” beheerst de Crafting Resultaten, en “Total Random” mengt beide.

Voorbeelden:

Geschudde set – methode behouden
Kernspel: Mithril + Damascus = Swordbreaker
Randomizer: Mithril + Damascus = Dragon Shoes

Geschudde set – type behouden
Kernspel: Mithril + Damascus = Swordbreaker
Randomizer: Ectoplasm + Saltpeter = Swordbreaker

Shuffled Set – Total Random
Kernspel: Mithril + Damascus = Swordbreaker
Randomizer: Gold + Baselard = Country Dress