Bravely Default II producer – Uitdaging van één scherm

Bravely Default II producer – Uitdaging van één scherm

De producer achter de Bravely Default II, Masashi Takahashi, ging onlangs met Dengeki Online zitten om te praten over de volgende aflevering.

Takahashi gaat in op de uitdagingen waarmee het team te maken kreeg om van twee schermen naar één scherm te gaan, de kunststijl te behouden en hoe de ontwikkeling van Octopath Traveler Bravely Default II heeft geholpen.

Was Bravely Default II altijd gepland als een Nintendo Switch-titel?

Takahashi: Ik veronderstel dat het dat was, ja. We hebben veel geleerd over het ontwikkelen van Octopath Traveler en als we bedenken welke consoles Bravely Default-fans waarschijnlijk bezitten, leek Switch de beste keuze.

Gelet op het feit dat de Nintendo Switch veel krachtiger is dan de Nintendo 3DS, heeft dit de ontwikkeling überhaupt geholpen?

Takahashi: We hebben grote vooruitgang geboekt in alles, van de graphics tot de muziek en de personages, om het als een echt vervolg te laten voelen. Ondanks alle verbeteringen vonden we het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het nog steeds op de een of andere manier op de vorige titels leek.

Als je bijvoorbeeld naar de steden in het spel kijkt, wilden we eerder het gevoel geven dat spelers op een schilderij liepen in een 3D stereoscopisch beeld. Om hetzelfde gevoel in deze titel te behouden, hebben we besloten om de stad te creëren alsof het een papieren ambacht is. Toen we er een prototype van hadden gemaakt, voelde het goed en besloten we het idee volledig te omarmen.

Om de sfeer van de serie intact te houden, streefden we bij het ontwerpen van de velden naar iets dat meer op een modeltrein leek en eerder iets realistischer. We hebben veel geëxperimenteerd om de graphics uniek te maken en toch dat “Bravely Default” -gevoel te behouden.

Ik denk dat spelers hier een goed idee van zullen krijgen als ze het in actie zien op een Switch-scherm in plaats van naar screenshots te kijken. De “laatste demo” is ook onlangs uitgebracht, dus voor die spelers die de game nog niet in actie hebben gezien, probeer het eens.

Was er iets waarvan je dacht dat het moeilijker werd gemaakt omdat de game een Nintendo Switch-titel is?

Takahashi: De vorige titels waren 3DS-spellen, wat betekende dat we twee schermen hadden om mee te werken. Deze keer moesten we de gebruikersinterface helemaal opnieuw maken. Het kostte veel tijd om erachter te komen hoe alle functies op één scherm konden worden weergegeven, zonder dat de dingen er krap of overdreven ingewikkeld uitzagen.

Bravely Default II is nu beschikbaar voor Nintendo Switch.

Ad