Bubble Bobble 4 Friends – Extend Skill Upgrade System uitgelegd

Bubble Bobble 4 Friends – Extend Skill Upgrade System uitgelegd

ININ Games heeft details gedeeld over een nieuwe game techniek die wordt geïntroduceerd in de Bubble Bobble 4 Friends voor Nintendo Switch.

De nieuwe techniek wordt “Extend” genoemd en dient als een manier voor spelers om hun drakenkarakters te upgraden met extra vaardigheden zoals een groter bereik en elementaire attributen.

video
play-rounded-fill

EXTEND: Skill Upgrade System

Dit is een nieuw systeem voor het upgraden van vaardigheden waarmee spelers hun draken een boost kunnen geven met extra functies. Om de upgrades te ontgrendelen, moeten spelers letterbellen verzamelen, die elk een van de letters van het woord ‘EXTEND’ bevatten.

In elke level verschijnt een van die speciale letterbellen kort en moet deze worden verzameld voordat deze barst. Als de speler erin slaagt om alle letters van het woord “EXTEND” in een wereld te verzamelen en ook de baasstrijd te winnen, ontvangt de speler een nieuwe vaardigheid of een upgrade naar een bestaande vaardigheid om nog krachtiger te worden.

De volgende vaardigheden kunnen worden ontgrendeld:

  • Long Shot: vergroot het bereik van de bellen.
  • Thunder Bubble: valt vijanden in een horizontale lijn aan wanneer de bubble barst.
  • Bomb Bubble: de bubble explodeert na enige tijd en veroorzaakt schade. Stop Wind: luchtstromen worden korte tijd onderbroken.
  • Dashvaardigheid: laat personages ongedeerd door vijanden passeren.

Voordat spelers een nieuwe wereld betreden, kunnen spelers hun draken uitrusten met de vaardigheden die ze tot nu toe hebben geleerd, met behulp van een verscheidenheid aan tactische variaties om zelfs de moeilijkste fasen te beheersen en een fase bijzonder snel leeg te maken.

Afgezien van vaardigheden, zijn er andere functies die de replay-waarde van Bubble Bobble 4 Friends verhogen en spelers aansporen tot steeds wilder manoeuvres. Kettingreacties van meerdere opgeblazen bubbels met gevangen vijanden genereren meer en kwalitatief beter voedsel voor spelers om te verzamelen – hoe hoger het aantal bubbels, hoe meer punten en voedsel je krijgt als beloning. Speciale bubbels, zoals bom of bliksem bubbels, bieden nieuwe aspecten van het spel en de tactiek.

Bubble Bobble 4 Friends is gepland voor lancering op 19 november 2019 in Europa en Australazië, met de Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse releases ergens in 2020.