Capcom over de RE Engine op Nintendo Switch

Capcom over de RE Engine op Nintendo Switch

In een recent Eurogamer -interview legden Monster Hunter-serieproducent Ryōzō Tsujimoto en Monster Hunter Rise-regisseur, Yasunori Ichinose, uit hoe ze erin slaagden de indrukwekkende RE Engine te laten werken en volledig functioneel te krijgen op de Nintendo Switch.

De RE Engine

De RE Engine ondersteunt een aantal PlayStation 4- en Xbox One-titels van Capcom, zoals de Resident Evil 2 Remake en Devil May Cry 5. Lees verder om te horen hoe uitdagend het was om de game-engine naar het Switch-platform te brengen.

Het is best gaaf dat je ook met de RE Engine bent gegaan – het is een fantastische engine en dat heeft de afgelopen jaren wonderen verricht bij de titels van Capcom. Hoeveel uitdaging was het om dat op Switch te krijgen?

Yasunori Ichinose :

Het was beslist een nieuwe uitdaging voor ons. Zoals je al zei, was het inderdaad de eerste keer dat we een RE Engine-titel op de Switch brachten. Er moet dus veel technische achtergrondwerkzaamheden worden verricht om een ​​nieuw hardwareplatform te bereiken.

Omdat we een interne Capcom-engine waren, betekende dat natuurlijk dat we het voordeel hadden van alle expertise en kennis van onze ingenieurs – ze werkten heel hard om de engine voor ons te laten werken en ervoor te zorgen dat we het spel konden spelen inhoud die deze niet per se open wereld omvat, maar grote kaarten zonder laadgebieden ertussen, die naadloos werken met behoud van de grafische kwaliteit die we wilden, om dat spul binnen te houden zonder de prestaties te beïnvloeden en met de framesnelheid iets dat zou kunnen bereiken onze doelen – veel van al die dingen waren een moeilijke balans om te bereiken, maar ik denk dat het team het echt voor elkaar heeft gekregen, met als doel een comfortabele 30 frames per seconde te bereiken, terwijl het spel er net zo goed uitziet als het doet en de kracht van de Switch zoveel mogelijk.

Het was een uitdagende maar lonende ervaring.

En het is natuurlijk de eerste keer dat Monster Hunter ook in RE Engine is. Ik weet dat je niet zo vaak met toekomstige titels kunt praten, maar betekent dat dat Monster Hunter dat engine-spel nu in de toekomst zal gebruiken?

Ryōzō Tsujimoto

Zelfs als we Monster Hunter als serie terzijde schuiven, is de RE Engine Capcom’s nieuwste up-to-date interne engine. En ja, ik denk dat ons doel in het algemeen is om zoveel mogelijk van onze games uiteindelijk op onze engine te laten draaien.

Ad