Capcom – Voorbereidingen Monster Hunter 20e jubileum

Capcom – Voorbereidingen Monster Hunter 20e jubileum

Famitsu interviewde onlangs een aantal prominente ontwerpers van videogames van verschillende bedrijven om hun plannen voor 2022 te achterhalen. Een van de ondervraagden was Ryozo Tsujimoto, hoofd van Capcom’s afdeling 2 ontwikkeling van consumentengames. en de huidige producent van de Monster Hunter-serie.

Hij zei dat hij volgend jaar druk bezig zal zijn met het voortzetten van de aankomende DLC-uitbreiding voor Monster Hunter Rise, genaamd Monster Hunter Rise: Sunbreak, die naar verwachting in de zomer uitkomt voor Nintendo Switch. Hij zei ook dat het 20-jarig jubileum van de Monster Hunter-franchise eraan komt in 2024, dus het team zal druk bezig zijn met het voorbereiden van iets speciaals voor Monster Hunter-fans.

Capcoms Ryozo Tsujimoto — Ambities voor 2022

In 2022, I’d first like to deliver Monster Hunter Rise: Sunbreak, which is scheduled for summer, to everyone in solid shape. And the Monster Hunter series will celebrate its 20th anniversary in 2024, so I should start making preparations for various things soon.

Over Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise is een actie-RPG die spelers naar het kleurrijke Kamura Village brengt, een geheel nieuwe serene bergomgeving die bezoekers trekt met zijn unieke cultuur en innovatieve jachttechnologieën. Nadat jagers hun pantser hebben uitgerust en een van de verschillende wapentypen hebben gekozen, wachten er geheel nieuwe jachtgebieden, waaronder de oude heiligdomruïnes en meer.

Terwijl spelers monsters verslaan en verder komen in het spel, kunnen items van gevallen vijanden worden gebruikt om unieke wapens en bepantsering te maken die hun kansen op toekomstig succes en overleving vergroten. Jagers kunnen deze uitdagingen alleen of met maximaal drie andere spelers aan in lokaal of coöperatief online spelen.

Monster Hunter Rise evolueert de Monster Hunter-serie en biedt spelers een inventieve set nieuwe tools om dreigende monsters op te sporen en te verslaan. Voor het eerst in een Monster Hunter-game kunnen op draad gebaseerde grijpacties worden uitgevoerd door een “Wirebug” te gebruiken terwijl je staat of in de lucht, wat een geheel nieuw niveau van manoeuvreerbaarheid vanuit de lucht toevoegt aan jachtstrategieën en aanvallen.

De game introduceert ook nieuwe jachtpartners genaamd Palamutes, gepersonaliseerde en berijdbare “Canyne”-metgezellen die spelers een nieuwe set aanvalsopties zullen bieden, terwijl “Felyne” Palicoes zal terugkeren als ondersteunende personages voor acties zoals genezing.

Ad