Cassette Beasts: Een unieke indie-RPG met een twist

Cassette Beasts: Een unieke indie-RPG met een twist

Samenvatting

Cassette Beasts is een opkomende RPG in een open wereld, ontwikkeld door Bytten Studio en uitgegeven door Raw Fury. De game bevat een uniek cassettebandje waarmee spelers monsters kunnen opnemen en erin kunnen transformeren voor turn-based gevechten. Spelers kunnen ook twee monstervormen samensmelten om unieke, volledig geanimeerde nieuwe fusievormen te creëren. Cassette Beasts heeft een gevarieerde cast van menselijke metgezellen waarmee spelers een band kunnen vormen en in de strijd kunnen brengen, en waarmee ze samen met vrienden op de bank kunnen spelen.

De game wordt op 26 april 2023 uitgebracht voor pc en in het late voorjaar van 2023 voor Nintendo Switch en andere consoles.


Over Cassette Beasts

Cassette Beasts is een nieuwe indie-RPG die in het late voorjaar van 2023 wordt gelanceerd voor Nintendo Switch en andere consoles, na de release op pc op 26 april 2023. Cassette Beasts, ontwikkeld door Bytten Studio en uitgegeven door Raw Fury, introduceert spelers tot een uniek gameplay-mechanisme waarbij monsters op cassettebandjes worden opgenomen en erin worden getransformeerd voor turn-based gevechten.

De game speelt zich af in New Wirral, een afgelegen eiland dat wordt bewoond door verschillende wezens die spelers tijdens hun reis tegenkomen. Het eiland is de thuisbasis van een diverse cast van menselijke metgezellen waarmee spelers een band kunnen vormen en samen tijd kunnen doorbrengen om teamwerk te verbeteren. Het diepe vechtsysteem van de game maakt gebruik van elementaire chemie, waardoor spelers naast hun aanvallen extra buffs of debuffs kunnen toepassen of zelfs het elementaire type van hun tegenstander kunnen veranderen.

Een van de opvallende kenmerken van Cassette Beasts is het Fusion-systeem, waarmee spelers twee willekeurige monstervormen kunnen combineren om unieke, volledig geanimeerde nieuwe fusievormen te creëren. De game bevat ook een open wereld die spelers kunnen verkennen, met bepaalde monstercapaciteiten die in menselijke vorm kunnen worden gebruikt om puzzels op te lossen, zich te verplaatsen en kerkers te lokaliseren. Spelers kunnen glijden, vliegen, zwemmen, klimmen, rennen of zelfs magnetisch draaien.

Cassette Beasts biedt ook coöperatief spelen op de bank met vrienden, waardoor spelers een team kunnen vormen met een vriend en de open wereld kunnen verkennen, transformeren en samen kunnen vechten. Als je als duo het onbekende onder ogen ziet, zal je relatie zeker groeien!

video
play-rounded-fill

Verhaal en omgeving

De game speelt zich af op New Wirral, een afgelegen eiland waar verschillende wezens leven die spelers tijdens hun reis tegenkomen. Het eiland wordt bewoond door een diverse cast van menselijke metgezellen waarmee spelers een band kunnen vormen en samen tijd kunnen doorbrengen om teamwerk te verbeteren. De setting van de game is uniek omdat het cassettebandjes als een centraal thema bevat, waarbij spelers monsters opnemen op tape om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Gameplay-mechanica

Cassette Beasts is een monsterverzamelende RPG waarmee spelers monsters kunnen verzamelen, ze op cassettebandjes kunnen opnemen en erin kunnen transformeren voor turn-based gevechten. Met het Fusion-systeem van de game kunnen spelers twee willekeurige monstervormen combineren om unieke, volledig geanimeerde nieuwe fusievormen te creëren. Het diepe vechtsysteem van de game maakt gebruik van elementaire chemie, waardoor spelers naast hun aanvallen extra buffs of debuffs kunnen toepassen of zelfs het elementaire type van hun tegenstander kunnen veranderen. Bovendien kunnen bepaalde monstervaardigheden in menselijke vorm worden gebruikt om puzzels op te lossen, rond te reizen en kerkers te lokaliseren.

Gevechtssysteem

Het vechtsysteem van Cassette Beasts is turn-based en speelt zich af op een rasterachtig slagveld. Spelers verplaatsen om de beurt hun monsters en gebruiken hun vaardigheden om hun tegenstanders aan te vallen. De elementaire chemie van de game voegt een extra laag strategie toe aan gevechten, waarbij spelers extra buffs of debuffs kunnen toepassen op hun aanvallen of zelfs het elementaire type van hun tegenstander kunnen veranderen. Met het monsterfusiesysteem van de game kunnen spelers twee willekeurige monstervormen combineren om unieke, volledig geanimeerde nieuwe fusievormen te creëren.

Spelers kunnen ook monstervaardigheden in menselijke vorm gebruiken, wat een extra niveau van veelzijdigheid aan gevechten toevoegt. Het vechtsysteem in Cassette Beasts is diepgaand en lonend, waarbij spelers worden aangemoedigd om te experimenteren met verschillende monstercombinaties en strategieën om te ontdekken wat voor hen het beste werkt.

Metgezellen

Een van de unieke kenmerken van Cassette Beasts is de diverse cast van menselijke metgezellen in de game. Spelers kunnen een band aangaan met hun metgezellen en tijd met hen doorbrengen om teamwerk te verbeteren. Elke metgezel heeft zijn eigen persoonlijke doelen die spelers kunnen helpen voltooien, wat leidt tot een betere algehele teamdynamiek. Spelers kunnen ook een metgezel meenemen in de strijd, wat een extra strategisch niveau aan gevechten toevoegt.

Multiplayer

Cassette Beasts biedt ook coöperatief spelen op de bank met vrienden, waardoor spelers een team kunnen vormen met een vriend en de open wereld kunnen verkennen, transformeren en samen kunnen vechten. Als duo het onbekende onder ogen zien, zal je relatie zeker groeien! Spelers kunnen samen de unieke mechanica en open wereld van de game ervaren, wat een extra niveau van plezier en opwinding toevoegt aan de gameplay-ervaring.

Opmerkingen over ontwikkeling en release

Cassette Beasts is ontwikkeld door Bytten Studio en uitgegeven door Raw Fury. De game komt op 26 april 2023 uit voor pc en eind voorjaar 2023 voor Nintendo Switch en andere consoles.

Conclusie

Cassette Beasts is een unieke en opwindende indie-RPG die spelers kennis laat maken met een nieuwe draai aan het monsterverzamelgenre. Met zijn diepe vechtsysteem, unieke cassettebandmechanisme en diverse cast van menselijke metgezellen, zal Cassette Beasts spelers zeker urenlang plezier en boeiende gameplay bieden. Of je nu alleen speelt of met een vriend, Cassette Beasts is een game die je niet mag missen. Dus pak je cassettebandjes en maak je klaar om te transformeren in enkele van de meest ontzagwekkende monsters die je ooit hebt gezien!

Veelgestelde vragen
 • Op welke consoles wordt Cassette Beasts uitgebracht?
  • Cassette Beasts wordt eind voorjaar 2023 uitgebracht op de Nintendo Switch en andere consoles.
 • Kunnen spelers twee willekeurige monstervormen combineren in Cassette Beasts?
  • Ja, spelers kunnen elke twee monstervormen combineren met behulp van het Fusion-systeem van de game om unieke, volledig geanimeerde nieuwe fusievormen te creëren.
 • Is Cassette Beasts alleen een spel voor één speler?
  • Nee, in Cassette Beasts kun je samen met vrienden op de bank spelen, waardoor spelers een team kunnen vormen met een vriend en de open wereld kunnen verkennen, transformeren en samen kunnen vechten.
 • Wat is de instelling van het spel?
  • Cassette Beasts speelt zich af op New Wirral, een afgelegen eiland dat wordt bewoond door verschillende wezens die spelers tijdens hun reis tegenkomen.
 • Kunnen spelers monstervaardigheden in menselijke vorm gebruiken in Cassette Beasts?
  • Ja, bepaalde monstervaardigheden kunnen in menselijke vorm worden gebruikt om puzzels op te lossen, zich te verplaatsen en kerkers te lokaliseren.