Castlevania Anniversary Collection – Volledige lineup onthuld

Castlevania Anniversary Collection – Volledige lineup onthuld

Nadat deze game vorige maand in Australië werd beoordeeld, onthulde Konami officieel dat de Castlevania-jubileumcollectie op 16 mei beschikbaar zal zijn.

Zoals eerder gemeld, bevat de volledig digitale verzameling bij de lancering acht klassieke spellen. De vier eerder onthulde titels zijn:

  • Castlevania (NES)
  • Castlevania II: Belmont’s Revenge (Game Boy)
  • Castlevania III: Dracula’s Curse (NES)
  • Super Castlevania IV (SNES)

Castlevania Bloodlines

Castlevania Bloodlines is meer dan 25 jaar geleden uitgebracht en is een veelgevraagde klassieker door verzamelaars van retro-games wereldwijd. Nu is ze voor het eerst op een PlayStation-console te spelen. Castlevania Bloodlines volgt de hoofdpersoon John Morris en is een van de weinige keren dat een Castlevania-game geen lid van de Belmont-familie was.

Kid Dracula

Kid Dracula is een zeldzame parel in de Castlevania-jubileumcollectie. Sinds de oorspronkelijke release in 1990 als Boku Dracula-kun in Japan, is Kid Dracula een schattige en luchtige kijk op de Castlevania-franchise en het gerucht gaat dat dit een van de eerste keren is dat we Galamoth ontmoeten, beter bekend als een van de bazen in Symphony of the Night.

Castlevania the Adventure

Castlevania the Adventure werd oorspronkelijk uitgebracht in 1989 en was de allereerste Castlevania-game voor een draagbare console. Als Christopher Belmont ervaren spelers nieuwe experimenten in de Castlevania-gameplay die is aangepast voor een handheld-console.

Castlevania II: Simon’s Quest

Simon’s Quest ontwikkelde de gameplay van de originele Castlevania en moedigde spelers aan om Transylvania te verkennen op zoek naar de verspreide stukken van het lichaam van Dracula. De soundtrack van de game is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest herkenbare stukken videogamemuziek met het iconische nummer Bloody Tears.


Ok, sorry Konami, maar waar is de hel is Symphony of the Night? Dit is leuk en alles behalve … dit lijkt meer een snelle manier om geld te vangen dan wat anders.