Celeste – Miljoen exemplaren, geen vervolg, waarom hoofdstuk 9 gratis is

Celeste – Miljoen exemplaren, geen vervolg, waarom hoofdstuk 9 gratis is

IGN interviewde Matt Thorson, een ontwikkelaar van het succesvolle indiegame Celeste.

In het interview sprak Matt over veel verschillende onderwerpen, namelijk geen plannen voor een vervolg hebben en hoe de game bijna een miljoen exemplaren heeft verkocht.

IGN Interview hoofdpunten

Gevraagd naar plannen voor een vervolg:

We willen echt geen vervolg maken op Celeste. Misschien zullen we in de toekomst van gedachten veranderen, maar op dit moment weten we niet hoe we een vervolgrechtvaardigheid zouden doen. En bovendien zijn we veel meer geïnteresseerd in het maken van iets nieuws voor onze volgende volledige release.

Als we het hebben over het grote succes van Celeste:

Ik heb geen exact up-to-date nummer, maar ik weet dat we binnenkort een miljoen exemplaren tegenkomen die voor ons ongelooflijk zijn ”. “Het heeft ons echt de ruimte gegeven om op onze eigen voorwaarden voor de nabije toekomst te creëren. Het is gek dat we bijvoorbeeld geen geld hoeven te vragen voor hoofdstuk 9. En het is verbazingwekkend dat we de tijd en middelen hebben om onze nieuwe studio te vormen en iedereen samen te laten werken in één kantoor. Dat zal ons volgende project een stuk soepeler maken.

Als we het hebben over het ontwikkelen van hoofdstuk 9 van Celeste:

Toen we Celeste uitbrachten, hadden we echt het gevoel dat we de put droog hadden aangeboord. Dat is natuurlijk nooit waar, maar we hebben zo lang zo hard gewerkt dat we onze limiet hebben bereikt. Na wat rust en tijd weg, begonnen de ideeën weer te stromen.

Als we het hebben over de volgende grote wedstrijd van het team:

Thorton vertelde IGN dat de volgende wedstrijd van het team ‘nog niet klaar is om te worden onthuld, dus voor nu willen we iedereen vragen geduldig te zijn.

Ad