Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion beslissing om opnieuw te bezoeken, niet opnieuw te maken

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion beslissing om opnieuw te bezoeken, niet opnieuw te maken

Square Enix heeft de keuze besproken om Crisis Core: Final Fantasy VII opnieuw te bezoeken met de aanstaande release van Reunion, en ook waarom het bedrijf een remaster koos in plaats van een volwaardige remake.

De RPG verscheen voor het eerst op de PSP in Japan in 2007 en vervolgens in de Verenigde Staten in 2008. Square Enix heeft sindsdien niets meer met de game gedaan.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion is geen remake

Op de vraag of het nu een goed moment is om Crisis Core: Final Fantasy VII opnieuw te bezoeken, vertelde creatief directeur Tetsuya Nomura Press Start:

“Het remasteren van Crisis Core is altijd al iets geweest dat we wilden bereiken en waarover we hebben gesproken.” Maar er waren veel onbekenden met het Final Fantasy VII Remake-project, zowel qua tijd als projectrichting. Dus nu Final Fantasy VII Remake uit is en we weten waar alles heen gaat, vonden we het een goed moment om Crisis Core Reunion aan te kondigen.”

Yoshinori Kitase, de uitvoerend producent van de game, legde ook uit waarom Square Enix ervoor koos om van Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion een remaster te maken in plaats van een remake zoals Final Fantasy VII.

“Met de Final Fantasy VII-remake herbouwen we het plot en de ervaring van Final Fantasy VII vanaf de grond af, wat een enorme onderneming is die ook veel tijd in beslag neemt.” En met het soort roadmap dat we in gedachten hebben voor de drie titels die zullen worden opgenomen in de Final Fantasy VII Remake-serie, waren we van mening dat het remasteren van Crisis Core de beste manier was om ervoor te zorgen dat die drie belangrijkste titels in een goed tempo uitkomen terwijl het project niet overbelasten en spelers laten wachten. Op die manier kunnen we garanderen dat de Final Fantasy VII-remakes tijdig aan spelers worden geleverd, terwijl we ook de Crisis Core-remaster tussen Final Fantasy VII Remake en Final Fantasy VII Rebirth leveren.

En met de remake en Zack denk ik dat als je het hebt gespeeld, je zult zien dat Zack een prominentere figuur is geworden. Er ligt meer nadruk op hem, dus Crisis Core in de mix brengen was iets wat we echt wilden bereiken.”

Afgezien daarvan zei producer Mariko Sato dat Square Enix “echt de originele Crisis Core nabootst, dus er zijn geen nieuwe plotaspecten.” Er zullen echter aanvullende “aanpassingen en upgrades zijn die we hebben aangebracht in de algehele game-ervaring.”

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion wordt deze winter uitgebracht voor Nintendo Switch.

Ad