Critadel aangekondigd te komen

Critadel aangekondigd te komen

Uitgever Nicalis en ontwikkelaar Pixelian Studio kondigen Critadel aan, een aankomende hardcore actiegame die in Q4 2021 naar Nintendo Switch en pc komt.

Het combineert ‘Game Boy Advance-geïnspireerde graphics’ en opwaardeerbare speelbare personages, de titel zal spelers een mechanische toren laten opschalen met drie unieke personages!

video
play-rounded-fill

Over Critadel

Rennen, springen en schieten door de ingewikkelde paden en geheime kamers van de gigantische mechanische toren die bekend staat als Babel. Onderweg kom je legioenen futuristische vijanden tegen – handlangers van de “Orde van Noah”, een kwaadaardige factie die de controle over de toren heeft gegrepen. Bovenaan: oude kennis die eeuwig leven kan schenken. Wie is er als eerste?

Een hardcore actiegame met op de Game Boy Advance geïnspireerde graphics en een bloedstollende techno-soundtrack, Critadel biedt een vrijwel onbeperkte verscheidenheid aan wapen- en itemconfiguratie-opties. Met speelbare personages die je kunt upgraden en voortdurend opnieuw geconfigureerde vertakkingspaden, is het een spel dat elke keer dat je het speelt anders is!

Belangrijkste kenmerken

  • Drie verschillende speelbare personages (onverschrokken vechter Nox, mysterieuze cultist Ahnushu en vecht-androïde Alice), elk met hun eigen unieke startwapens en items, upgradebare vaardigheden en vrij te spelen kostuums.
  • Met de 360-dgrein richtcursor kun je vijanden in elke richting schieten.
  • Ontwijk-rolmanoeuvre met beperkte onoverwinnelijkheid om aanvallen te ontwijken.
  • Krachtige wapens die willekeurig in de toren kunnen worden gekocht of gevonden.
  • Verzamelbare artefacten die passieve bonussen geven wanneer ze zijn uitgerust.
  • Twee soorten in-game valuta: kristallen (te vinden in de toren) en lichtbollen (verdiend door eindbazen te verslaan).
  • Twee moeilijkheidsgraden, plus een Boss Rush-modus voor het opnieuw spelen van baasgevechten.