Cuphead director – De reden voor geen health bars

Cuphead director – De reden voor geen health bars

Fans van Cuphead hebben misschien gemerkt dat er geen gezondheidsbalken in het spel zijn. Sommige mensen vinden het misschien moeilijk om erachter te komen hoe dicht ze bij het verliezen van een baasgevecht zijn.

In een recent nummer van EDGE vertelde co-regisseur Chad Moldenhauer waarom Studio MDHR voor deze methode koos.

Het klinkt alsof de maker van Cuphead heeft overwogen om gezondheidsrepen toe te voegen bij het maken van vroege mockups, maar door ze toe te voegen, zou de game minder aanvoelen als een echte tekenfilm uit de jaren dertig. Er was ook enige bezorgdheid dat de focus op DPS zou komen te liggen en dat belangrijke visuele aanwijzingen zouden worden gemist.

Moldenhauer uitgelegd

“Geen van onze vroege mockups die ze gebruikten, voelde goed in de context van wat we probeerden te doen, namelijk om Cuphead te laten voelen als een echte speelbare cartoon uit de jaren 1930. En vanuit ontwerpoogpunt dachten we dat het toevoegen van gezondheidsbalken spelers het verkeerde zou kunnen leren door ze hard te laten werken om de beste DPS te krijgen of door hen belangrijke visuele aanwijzingen voor aanvallen of projectielen te laten missen terwijl ze naar de gezondheidsbalk van de baas keken.

Over Cuphead

Het magische wonderspel met alleen tekenfilms!

Cuphead is een klassiek ren-en-schietspel met veel eindbaasgevechten. Geïnspireerd door tekenfilms uit de jaren 1930, zijn de beelden en geluiden gemaakt met dezelfde methoden van die tijd: traditionele handgetekende celanimatie, aquarelachtergronden en originele jazzopnames.

Speel alleen of met een vriend in dezelfde kamer als Cuphead of Mugman. Verken vreemde werelden en krijg nieuwe wapens.

The Delicious Last Course, extra content voor Cuphead, is beschikbaar op Nintendo Switch.