Darius Cozmic Collection niet digitaal in Japan

Darius Cozmic Collection niet digitaal in Japan

Meestal hoor je Nintendo Switch-fans klagen over het ontbreken van fysieke releases van derden of indie, maar ook gebeurt het tegenovergestelde.

Geen digitale release … wacht wat?

Taito heeft bevestigd aan een gamer die in Japan woont dat er geen plannen zijn om de Darius Cozmic-verzameling digitaal in de Nintendo eShop in Japan te brengen. Dit betekent dat de game op dit moment alleen in de winkel verkrijgbaar is.

Hoewel het bedrijf zich verontschuldigde voor het veroorzaakte ongemak, verklaarde het niet de reden achter het ontbreken van een digitale release. Dingen kunnen veranderen na de lancering van 28 februari 2019, maar er zijn geen beloften gedaan.

Vreemd eigenlijk, misschien heeft het iets te maken met digitale auteursrechten of zoiets … we kunnen eerlijk gezegd geen reden bedenken waarom je een spel tegenwoordig niet digitaal zou uitbrengen.

video
play-rounded-fill

Over Darius Cozmic Collection

Aangekondigd door Taito in juli 2018, komt Darius Cozmic Collection voor de Nintendo Switch. De standaardeditie biedt vier van de klassieke arcade-spellen uit de serie van deze side-scrolling shoot ’em up.

De titels die beschikbaar zijn in de standaardcollectie zijn:

  • Darius (Arcade)
  • Darius II (Arcade)
  • Sagaia (Arcade) Darius II Overseas Version
  • Darius Gaiden (Arcade)

Als u op zoek bent naar een exemplaar, zijn de Collector’s Edition en Standard Edition van Darius Cozmic Collection beschikbaar voor import op Amazon Japan (wereldwijd verzonden) of via Play-Asia.