Diablo II: Resurrected aangekondigd, lancering 2021

Diablo II: Resurrected aangekondigd, lancering 2021

Op BlizzConline 2021 hebben Blizzard Entertainment en Vicarious Visions Diablo II: Resurrected aangekondigd voor Nintendo Switch en andere platforms.

Diablo II: Resurrected is een remake van Diablo II en de uitbreiding Lord of Destruction, die oorspronkelijk in 2000-2001 werd uitgebracht en die ergens in 2021 voor Switch uitkomt, en zal cross-progressie bevatten met alle andere ondersteunde platforms.

De remaster bevat ook de mogelijkheid om te wisselen tussen klassieke en moderne graphics.

video
play-rounded-fill

Over Diablo II: Resurrected

Diablo II: Resurrected is de definitieve remastering van Diablo II en de uitbreiding ‘Lord of Destruction’ – twee kenmerkende inzendingen in de genrebepalende rollenspellenreeks van het bedrijf.

Diablo II werd door Time Magazine geprezen als “misschien wel het beste rollenspel aller tijden, de beste kerker-crawler aller tijden en het beste pc-spel aller tijden.” Diablo II: Resurrected verwelkomt weer veteraanhelden en nodigt een nieuwe generatie spelers uit om de zondig donkere verhaallijn, de spannende jacht op buit en de diepgewortelde hack-and-slash-gameplay te ervaren met gemoderniseerde beelden die profiteren van de nieuwste gaminghardware.

Diablo II: Resurrected neemt de 2D-sprite-gebaseerde klassieker en brengt deze naar het heden met volledige fysieke 3D-rendering, dynamische verlichting, vernieuwde animaties en spreukeffecten – allemaal verbluffend geleverd in een resolutie tot 4K. Alle 27 minuten van de klassieke films van de game, die de reis van de mysterieuze Dark Wanderer beschrijven, worden shot voor shot opnieuw gemaakt van de grond af. De nachtmerrieachtige geluiden van Sanctuary en de gedenkwaardige soundtrack zijn ook nieuw leven ingeblazen om Dolby 7.1 surround sound te ondersteunen. Door de audio- en visuele mogelijkheden van de game te nivelleren, zal Diablo II: Resurrected de diepte van de gameplay en kenmerkende ontwerpen laten zien die spelers over de hele wereld tot op de dag van vandaag blijven vermaken.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer nostalgische ervaring, kunnen spelers op elk moment met een druk op de knop vrij heen en weer schakelen tussen de moderne graphics en de originele ervaring. Hoewel Diablo II: Resurrected er misschien uitziet als een geheel nieuwe game, zijn de kenmerkende gameplay en systemen van Diablo II volledig intact, eigenaardigheden en al, en zijn er een paar veelgevraagde verbeteringen in de levenskwaliteit toegevoegd, zoals een gedeelde voorraad.

Diablo II: Resurrected biedt zeven zeer aanpasbare personageklassen waaruit spelers kunnen kiezen: de Amazon, Barbarian, Necromancer, Paladin en Sorceress uit de kerngame, evenals de Assassin en Druid uit de meegeleverde ‘Lord of Destruction’ uitbreiding. Spelers kunnen elk personage hun eigen personage maken door vaardigheden en talenten te selecteren, items te maken en te sockeren, complete uitrustingssets te verzamelen, unieke armen en bepantsering te verwerven, runenwoordencombinaties samen te stellen en nog veel meer.

Diablo II: Resurrected is een all-inclusive pakket met een leven vol avonturen. Het zal spelers meenemen naar de dodelijke wereld van Sanctuary, waar ze het opnemen tegen Diablo, de Lord of Terror en de krachten van de Hel door alle vier de spannende Acts van de originele Diablo II-campagne. Ze ontmoeten de geliefde mentor en geleerde Deckard Cain, vechten samen met de aartsengel Tyrael en ontmoeten andere pantheonische personages die een onuitwisbaar onderdeel zijn geworden van de gamegeschiedenis. Deze editie bevat ook alle inhoud van de “Lord of Destruction” -uitbreiding, waarbij de reis doorgaat naar Act V, waar spelers de gevaren van Mount Arreat zullen trotseren voordat ze het opnemen tegen Baal, de gelijknamige Lord of Destruction.

Ad