Diablo II: Resurrected komt 23 September

Diablo II: Resurrected komt 23 September

Activation Blizzard heeft eindelijk een releasedatum onthuld voor de aankomende Diablo II-remaster en deze komt op 23 september naar de Nintendo Switch en andere platforms.

Bij het nieuws over de releasedatum heeft het bedrijf ook een nieuwe video gedeeld waarin potentiële klanten de remaster kunnen bekijken, getiteld Diablo II: Resurrected.

video
play-rounded-fill

Over Diablo II: Resurrected

Diablo II: Resurrected neemt de 2D-sprite-klassieker en brengt deze naar het heden met volledige fysieke 3D-rendering, dynamische verlichting, vernieuwde animaties en spreukeffecten. Alle 27 minuten van de klassieke cinematica van de game, waarin de reis van de mysterieuze Dark Wanderer, worden opnieuw gemaakt – shot voor shot – van de grond af.

De nachtmerrieachtige geluiden van Sanctuary en de gedenkwaardige soundtrack zijn ook nieuw leven ingeblazen om Dolby 7.1 surround sound te ondersteunen. Door de audio- en visuele mogelijkheden van de game naar een hoger niveau te tillen, zal Diablo II: Resurrected de diepte van de gameplay en kenmerkende ontwerpen laten zien die spelers over de hele wereld tot op de dag van vandaag blijven vermaken.

“Diablo II was een cruciale game voor Blizzard en miljoenen spelers over de hele wereld. Met Diablo II: Resurrected zijn we verheugd om deze klassieker terug te brengen naar pc en ook naar consoles – met cross-progressie op ondersteunde platforms – zodat spelers hun herinneringen opnieuw kunnen beleven of de tijdloze gameplay van Diablo II voor de eerste keer kunnen ervaren, op hun favoriete platform”, zegt J. Allen Brack, president van Blizzard Entertainment. “Met de nieuwe audio en video met hoge resolutie in Diablo II: Resurrected is de game vandaag net zo leuk en boeiend als twintig jaar geleden.”

Nostalgische ervaring inbegrepen

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer nostalgische ervaring, kunnen spelers op elk moment met een druk op de knop vrijelijk heen en weer schakelen tussen de moderne graphics en de originele ervaring.

Hoewel Diablo II: Resurrected eruitziet als een geheel nieuwe game, zijn de kenmerkende gameplay en systemen van Diablo II volledig intact, met eigenaardigheden en al, met een paar veelgevraagde verbeteringen in de levenskwaliteit, zoals een gedeelde voorraad.

Diablo II: Resurrected bevat zeven zeer aanpasbare personageklassen waaruit spelers kunnen kiezen: de Amazon, Barbarian, Necromancer, Paladin en Sorceress uit het basisspel, evenals de Assassin en Druid uit de meegeleverde Lord of Destruction-uitbreiding. Spelers kunnen elk personage hun eigen karakter maken door vaardigheden en talenten te selecteren, items te maken en te socketen, complete uitrustingssets te verzamelen, unieke wapens en uitrusting te verwerven, Rune Word-combinaties samen te stellen en nog veel meer.

Speel steeds weer

Diablo II: Resurrected is een all-inclusive pakket met een leven vol avonturen. Het neemt spelers mee naar de dodelijke wereld van Sanctuary, waar ze Diablo, de Lord of Terror en de krachten van de hel zullen ontmoeten in alle vier de spannende Acts van de originele Diablo II-campagne.

Ze ontmoeten de geliefde mentor en geleerde Deckard Cain, vechten samen met de aartsengel Tyrael en ontmoeten andere pantheonische personages die een onuitwisbaar onderdeel van de gamegeschiedenis zijn geworden. Deze editie bevat ook alle content van de Lord of Destruction-uitbreiding, waarbij de reis doorgaat naar Act V, waar spelers de gevaren van Mount Arreat zullen trotseren voordat ze het opnemen tegen Baal, de gelijknamige Lord of Destruction.