Digital Foundry – Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition analyse

Digital Foundry – Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition analyse

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition is nu beschikbaar in de Nintendo Switch eShop, en de verwachtingen waren hooggespannen voor een fantastische remake van de legendarische PlayStation One RPG van Square Enix.

Digital Foundry‘s tech-enthousiastelingen hebben nauwkeurig gekeken naar hoe het werkt op de drie platforms, de Nintendo Switch, PlayStation 5 en pc. Het belangrijkste en nogal belangrijke probleem dat Thomas Morgan van Digital Foundry heeft met de remaster, zijn de algehele prestaties en framesnelheid van de game, die hij toeschrijft aan Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition die draait als een geëmuleerde PlayStation One-game in plaats van opnieuw te worden gemaakt .

video

De grootste hoop is dat Square Enix enkele van de fouten zou herstellen wanneer de game wordt uitgebracht, maar het ziet er nog steeds slecht uit voor het gevestigde bedrijf en een teleurstellend resultaat voor een klassieke remake.

Hoogtepunten Digital Foundry

Prestaties zijn een opvallend zwak punt in de remaster

Om eerlijk te zijn, de framesnelheden op PS5 en Switch zijn net zo laag als de originele PS1 — en vaak zelfs lager wanneer de ‘nieuwe’ grafische instelling is ingeschakeld. De eerste openingsgang daalt tot 20 fps in vergelijking met 30 fps op het PS1-origineel, wat vanaf het begin een probleem aangeeft. Dit is niet het laagste dat het kan gaan, omdat meer inspannende reeksen ervoor kunnen zorgen dat de framesnelheidslimiet daalt tot 20, 15 of zelfs 10 fps. Dit wil niet zeggen dat de originele release geweldig was — de originele PlayStation had ook een enorm fluctuerende framesnelheid tussen 10 en 30 fps — maar het is zorgwekkend dat een remaster die op nieuwere platforms draait, in sommige gevallen uiteindelijk lagere framesnelheden bereikt. van dezelfde reeksen.”

Gezien de prestatieproblemen van de PS5 en Switch, vroegen we ons af of de game beter zou kunnen draaien en leuker zou zijn om op pc te spelen.

Helaas, van wat we konden testen, is het vrijwel hetzelfde: de openingscorridor blijft op 20 fps in het nieuwe grafische niveau, terwijl gevechten kelderen tot 15 fps of minder, zelfs op een Titan RTX-systeem. Het is duidelijk dat het totale vermogen van het systeem hier geen factor is, maar er moet iets mis zijn met de emulatie die deze buitengewoon lage framesnelheden veroorzaakt. Het enige verschil tussen pc- en consoleversies is dat je een grafisch menu kunt bereiken door op Escape te drukken, waaruit blijkt dat de game met MSAA en FXAA draait en toegang geeft tot hogere uitvoerresoluties – niet bepaald een oplossing voor de fouten van de remaster.”< /p>

Over Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

“CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION” is een remaster van het originele spel “CHRONO CROSS.” De 3D-modellen zijn geüpdatet naar HD, nieuwe tekeningen zijn toegevoegd en andere nieuwe functies zijn geïntroduceerd. Bovendien is de game die als basis diende voor de plot, “RADICAL DREAMERS”, in deze versie opgenomen! CHRONO CROSS is een rollenspel dat tijd en ruimte omspant en zich uitstrekt over twee onderling verbonden parallelle universums. Mensen en rijken zullen elkaar kruisen in dit epische verhaal over de planeet zelf, met meer dan 40 feestgangers om elkaar te ontmoeten.

Ad