Digital Foundry – Cloud-based game prestaties

Digital Foundry – Cloud-based game prestaties

Digital Foundry, een technologiebedrijf voor videogames, heeft verschillende cloudgebaseerde games op de Nintendo Switch getest en was niet bepaald tevreden met de resultaten. Het team onderzocht vijf games: Kingdom Hearts 3, Kingdom Hearts 1.5 Remix en Kingdom Hearts 2.5 Remix van Square Enix, Guardians of the Galaxy van Ubisoft en Hitman 3 van IO Interactive.

Slechts een paar Nintendo Switch-games zijn volledig cloudgebaseerd, wat betekent dat ze naar het Nintendo-apparaat worden gestreamd vanaf een server die duizenden kilometers verderop is. Het is een manier om games zoals Kingdom Hearts 3 of Control te laten werken op mobiele apparaten, met mogelijkheden zoals ray-tracing ingeschakeld in Control. Is de ervaring echter voldoende? John en Tom van Digital Foundry halen latentie, visuele kwaliteit en instellingen uit elkaar in deze video, en het resultaat is verre van perfect.

video
play-rounded-fill

Hoogtepunten over cloudgaming

  • Kingdom Hearts 3 werkt op 720p met een ontgrendelde 60 frames per seconde. De videocodering hier kan de gedetailleerde visuele stijl en het royale kleurgebruik gewoon niet weergeven – het ziet er vreselijk afschuwelijk en gecomprimeerd uit.
  • Het is niet nodig om de cloud te gebruiken met Kingdom Hearts 1.5 en 2.5 Remix omdat de games zo oud en technisch zo eenvoudig zijn. Switch zou ze native en met 60 frames per seconde moeten kunnen verwerken. Verrassend genoeg werken de cloudversies op 720p30.
  • Guardians of the Galaxy is een moeilijk spel dat alleen in de cloud kan worden gespeeld. Visueel is het echter niet op zijn plaats en het draait op 720p30.
  • Hitman 3 heeft twee instellingen, maar de verbeterde grafische optie is niet helemaal duidelijk. Beide lijken te werken met verschillende resoluties en met 30 frames per seconde.
  • Elke limiet van 30 fps in elke geteste game had een grillige framesnelheid.

Wat vind je van cloudgaming op Nintendo Switch?