Digital Foundry – Metroid Dread analyse

Digital Foundry – Metroid Dread analyse

Digital Foundry gaf een gedetailleerd overzicht van de nieuw uitgebrachte Metroid Dread die onlangs is gelanceerd voor de Nintendo Switch en is ontwikkeld door de getalenteerde MercurySteam.

Digital Foundry is onder de indruk van Metroid Dread, die 900p is in het dock en 720p in de handheld-modus. Metroid Dread draait ook redelijk consistent op een zijdezachte 60 fps, maar de tussenfilmpjes van de game lopen op 30 fps.

video
play-rounded-fill

Hoogtepunten Digital Foundry

Als je eenmaal in het spel bent, is het eerste dat je opvalt hoeveel scherper het eruitziet dan de typische Switch-release. In gedockte modus levert de game een resolutie van 1600×900 – de game gebruikt geen anti-aliasing, maar dit werkt in zijn voordeel.

Dankzij het zijwaarts scrollende ontwerp, kijk je nooit ver genoeg in de verte om significante glinstering te ervaren, dus het ziet er scherper uit. In de draagbare modus gaat het echter nog beter, aangezien de game draait op de native 720p van het interne scherm.

We hebben in de loop der jaren veel zogenaamde 2.5D-games gezien — en de resultaten zijn niet altijd geweldig — maar het ontwikkelingsteam hier doet het absoluut goed. Het is een van de mooiste side-scrolling 3D-games die ik tot nu toe heb gezien en dat komt helemaal door die mix van kunst en technologie.

Metroid Dread heeft bijna altijd zijn doel [60 fps] bereikt en het is opmerkelijk stabiel tot het punt waarop het voelt alsof de weergave moeiteloos is. Dit is een indrukwekkend geoptimaliseerde engine gezien de resolutiedoelen en de hardware waarop het draait. Dat gezegd hebbende, merkte ik in een aantal gevallen af ​​en toe een vertraging op, wat misschien te wijten is aan streaming op de achtergrond, maar het is het vermelden waard.

Ook worden tussenfilmpjes verlaagd tot 30 fps. Dit hele prestatieprofiel geldt ook voor de draagbare modus, die in wezen werkt als de gedockte modus, zij het in plaats daarvan met een resolutie van 720p.

Wat kunnen we nog meer zeggen, Metroid Dread is een must voor iedereen die van Metroid houdt.